23948sdkhjf

Rockwool aflyser planlagt milliardudvidelse af fabrik i Rusland

Rockwools planlagte udvidelse til 1,5 mia. kr. af sin stenuldsfabrik i den russiske by Vyborg mellem Skt. Petersborg og den finsk-russiske grænse er aflyst, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Det oplyser den danske stenuldsgigant i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Da det ikke er muligt at udføre projektet, har vi aflyst udvidelsen i Vyborg, skriver Michael Zarin, kommunikationsdirektør hos Rockwool Group i mailen.

Ledelsen hos den danske isoleringsgigant ønsker ikke at stille op til interview om baggrunden for beslutningen, som kommer i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine og de omfattende internationale sanktioner, der har ramt Rusland.

Men på et online investormøde torsdag om Rockwools ESG-strategi (Environment, Social and Governance), fortalte topchef Jens Birgersson kort om den aflyste fabriksudvidelse:

- Vi er i en ny situation, og tydeligvis har de seneste dage radikalt ændret tingene. Vi har derfor taget konsekvensen af det og stoppet projektet og vil nu fokusere på noget andet.

Rockwool driver i alt fire fabrikker i Rusland, som tilsammen beskæftiger mere end 1.000 medarbejdere.

Udvidelsen af fabrikken i Vyborg, der både forsyner dele af Rusland og Finland med Rockwool-produkter, skulle have skabt 70 nye arbejdspladser.

Selv om der nu er sat stop for udvidelsen af fabrikken i Vyborg, fortsætter alle Rockwools fabrikker produktionen, oplyser koncernen.

- Rockwools russiske forretning er meget lokal-baseret, hvor vi producerer i Rusland og sælger til det russiske marked. I tråd med vores værdier i Rockwool-familien, så gør vi hvad vi kan for at hjælpe vores kollegaer i Ukraine og Rusland og for at fortsætte produktionen i Rusland. Det ville være forkert at straffe vores mere end 1000 russiske kollegaer og deres familier ved at stoppe vores operationer dér, skriver Michael Zarin.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109