23948sdkhjf

Installatørernes markeder udvides med nye aftaler

To nye samarbejdsaftaler udvider markedet for de autoriserede el- og vvs-installatører og sikrer kunder flere besparelser på energiforbedringer.
TEKNIQ Installatørernes Organisation har netop indgået samarbejdsaftaler med energiselskaberne NRGi og TRE-FOR. Foruden de nye samarbejdsaftaler, har TEKNIQ samarbejdsaftaler med energiselskaberne SEAS-NVE, EOF og HMN Naturgas.

- Dermed sikrer samarbejdsaftalerne, at det er størstedelen af de danske energikunder, der vil få mulighed for at få et tilskud via deres lokale installatør, siger Christian Jarby, der er chef for teknisk afdeling i TEKNIQ Installatørernes Organisation

I første omgang er samarbejdsaftalen mellem TEKNIQ og NRGi begrænset til kun at omfatte kunder i NRGis forsyningsområde i Østjylland, men efter en testperiode skal aftalen udvides, så den gælder i hele landet.

Samarbejdsaftalen med TRE-FOR træder i kraft fra 1. august i år og gælder hele landet.

Installatørerne tættest på kunden
- Samarbejdsaftalerne betyder, at der vil være flere både private boligkunder og erhvervskunder, som får en billigere energiløsning. Installatøren er ofte tættest på kunden og er både rådgiver, giver tilbud og udfører opgaver. Derfor er det meget positivt, at flere energiselskaber nu åbner op for at samarbejde med installatørerne, fordi det giver et salgsargument for installatøren og en billigere løsning for kunden, siger Christian Jarby.

Også TRE-FORs administrerende direktør, Knud Steen Larsen, ser muligheder i samarbejdet.

- Det er målet med samarbejdsaftalen at realisere rigtig mange energibesparelser, så TRE-FORs kunder, udover et forbedret energiregnskab, opnår mindre belastning af vores fælles miljø. Samarbejdet medfører, at TRE-FOR honorerer TEKNIQs medlemmer, som derved også får mulighed for at tilbyde tilskudskroner til deres kunder, når der skal laves energiforbedringer, siger Knud Steen Larsen, adm. direktør i TRE-FOR.

Sådan fungerer energiselskabernes tilskudsordninger
Før et energirenoveringsprojekt påbegyndes beregner den autoriserede installatør, hvilken energibesparelse projektet forventes at medføre. Denne energibesparelse oplyses til energiselskabet, og på baggrund af denne, beregner energiselskabet størrelsen af tilskuddet. Tilskuddet gives altså til kunden i kraft af en pris per sparet kWh, som installatøren så kan bruge som salgsargument i forhold til at energirenovere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25