23948sdkhjf

Totalentreprenør og udvikler fortsætter samarbejdet i ny by

Entreprenøren Skjøde og Vinding Gruppen fortsætter det succesfulde samarbejde fra Odenses Gartnerbyen med nyt boligprojekt i Sporbyen Scandia i Randers. Det er efter planen det første af flere projekter for Skjøde i Sporbyen Scandia.

Entreprenøren Skjøde og Vinding Gruppen fortsætter det succesfulde samarbejde fra Odenses Gartnerbyen med nyt boligprojekt i Sporbyen Scandia i Randers. Til foråret 2023 kan randrusianerne således se frem til 38 nye boliger den nye bydel på det gamle fabriksområde ved den tidligere togfabrik Scandia.

Anlægsarbejdet er netop gået i gang, skriver parterne i en pressemeddelelse.

Damhusene, som projektet kaldes, kommer til at rumme to-, tre- og fire-værelseslejligheder fordelt på to punkthuse i Sporbyen Scandias Engkvarter. 

– Det er første gang, vi er involveret i et projekt i Randers, men vi ser meget frem til det videre forløb hermed, siger Claus Rosendahl Rasmussen, partner i Vinding Gruppen, i pressemeddelelsen.

For Skjøde er det efter planen det første af flere projekter i Sporbyen Scandia.

Fem bykvarterer 

Sporbyen Scandia er en helt ny, kreativ bydel, der opføres på den gamle togfabrik på Toldboldgade i det centrale Randers. 

Når bydelen er fuldt færdigudviklet, kan den rumme cirka 1.000 boliger, kultur, erhverv, institutioner, cafeer og restauranter samt detailhandel fordelt på 225.000 kvm. 

Damhusene bliver en del af Engkvarteret, ét af fem kvarterer i Sporbyen Scandia. Engkvarteret får en fordelagtig placering tæt på et tilstødende fredet engområde i den sydlige del af sporbyen. Alle lejligheder i Damhusene får egen altan, og facaden opføres i rødbrunt tegl, der matcher bydelens industrielle arv. 

Erfaringer fra stort Odense-projekt 

Vinding Gruppen har siden 1998 arbejdet med ejendomme, drift og administration for tredjemand. Skjøde og Vinding Gruppen kender i forvejen hinanden fra det nye odenseanske kvater Gartnerbyen, hvor Skjøde er totalentreprenør, og Vinding Gruppen er én af bydelens største udlejere.

Med anslået 3.000 boliger, der opføres frem mod 2024, er Gartnerbyen er ét af Odenses største byudviklingsprojekter nogensinde. 

Hos Skjøde ser man frem til at videreføre de positive erfaringer herfra til Damhusene-projektet. 

– Vi har også erhvervet de bevaringsværdige bygninger i den centrale del af bydelen, så jeg forventer, at Damhusene bliver startskuddet til flere projekter i Sporbyen Scandia, hvilket vi selvsagt er meget begejstrede for, siger Allan Nielsen, adm. direktør i Skjøde, i pressemeddelelsen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094