23948sdkhjf

Rådgivende ingeniører med største overskud nogensinde

De sidste fire år er det gået frem for WSP Danmark, og resultatet for 2021 ender med at blive det bedste resultat i den rådgivende ingeniørvirksomheds historie.

Med en egenproduktion på 399,8 mio. kr. leverer WSP Danmark en organisk vækst på 8,0 pct. i forhold til sidste år. Årets resultat lander på 28,9 mio. kr. svarende til en EBITDA-margin på 7,2 pct. Det er dermed det bedste resultat nogensinde, skriver WSP i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

Siden Per Christensen tiltrådte som adm. direktør i Orbicon i 2017 er der således gået nogle begivenhedsrige år. Første år bød på et underskud på 61 mio. kr., og i 2019 blev Orbicon solgt til den canadiske rådgivervirksomhed WSP.

– Jeg havde ikke forestillet mig så mange omvæltninger, da jeg tiltrådte som CEO for nu snart fem år siden, hvor hovedopgaverne blev at foretage en økonomisk turnaround, gøre virksomheden klar til salg og dernæst sikre en vellykket integration for såvel køber som sælger, men lige så vigtigt også for vores kunder og medarbejdere, siger Per Christensen i pressemeddelelsen.

–  Her på den anden side er jeg stolt over den indsats og tålmodighed, som er lagt for dagen fra vores mange dygtige og engagerede medarbejdere, for deres rolle og indsats er afgørende for en vellykket proces, fortsætter Per Christensen.

Internationale kompetencer i spil

I WSP er man allerede godt i gang med at få de globale kompetencer i spil i Danmark.

– WSP har højt specialiserede rådgivere inden for for eksempel højhuse, stadions, tunneller mv., og sammen med vores lokale kompetencer kan vi bringe nogle af verdens bedste og mest erfarne ind, siger Per Christensen.

Kort om WSP

WSP Danmark er en rådgivervirksomhed med cirka 500 medarbejdere.

Selskabet er del af den globale rådgiver WSP med 55.000 medarbejdere. WSP er blandt de største rådgiver i verden inden for miljø og infrastruktur og arbejder også med byggeri og klimatilpasning.

Der er også interesse for de danske kompetencer internationalt.

– Vi får især henvendelser omkring vores kompetencer inden for miljø og klima fra de andre lande. Her kan vi godt mærke, at vi i Danmark er foran, og at vi også har et godt navn inden for dette område ude i verden, forklarer Per Christensen.

Ny vækststrategi

Det rådgivende ingeniørfirma har netop lanceret en ny globale strategi 2022-24 som blandt andet peger i retning af en endnu stærkere tilstedeværelse i Danmark.

– Her på den anden side af en omskiftelig periode synes jeg, at vores virksomhed står langt bedre, end vi nogen sinde har stået, og jeg ser ind i en periode hvor såvel organisk vækst som opkøb vil fylde meget, siger Per Christensen og slår fast:

– I år har vi et klart mål om at vokse i Danmark.

Den kommende strategiperiode kommer derudover til at fokusere på et styrket samarbejde lokalt og internationalt, hvor vi vil sikre, at vi er ”Future Ready” og sammen med vores kunder tager ansvar for den grønne omstilling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08