23948sdkhjf

Raunstrup skal bygge svømmeland i Randers

Opførelsen af et nyt, 6.700 m² stort svømmeland er nu politisk godkendt af Randers Kommune. Projektet gennemføres som OPP-projekt med Raunstrup som hovedentreprenør.
På et byrådsmøde i Randers mandag aften den 18. juni godkendte et flertal som ventet aftalen om et 6.700 m² stort svømmeland.

Allerede onsdag i denne uge bliver aftalen skrevet under, og svømmelandet skal efter planen stå klar til brug i august 2014.

Stolt entreprenør
Siden en byrådsbeslutning i juni 2010 har Randers Kommune arbejdet med planerne om af få opført et nyt stort svømmeland i forbindelse med AutoC Park Randers Stadion.

I begyndelsen af 2012 gav et byrådsflertal mandat til at forhandle en aftale på plads med Gribskov Gruppen, Arbejdernes Landsbank og LR-kredit. Det er denne aftale, som nu er endelig godkendt af samme flertal.

Projektet er tegnet af arkitektfirmaet IIIxSkak med Grontmij som ingeniør. Bygherren Gribskov Gruppen har desuden udpeget Aarhus-firmaet Raunstrup som hovedentreprenør, og administrerende direktør, Søren Kristensen, ser frem til den spændende opgave:

- Raunstrup har arbejdet med sagen siden august 2011, så vi er utroligt glade for, at de sidste brikker nu endeligt falder på plads. Det seneste år har vi med afsæt i en ny strategiplan optimeret arbejdsgange og trimmet virksomheden, og med denne ordre høster vi nogle af frugterne ved dette arbejde. Jeg er ikke i tvivl om, OPP inden for kultur- og fritidsområdet vil vinde indpas fremadrettet, og vi er utroligt stolte over at, bygherren har valgt netop os til et byggeri af denne type og størrelse, siger han til Building Supply.

Om OPP-projektet i Randers
Byggeriet i Randers er Danmarks første og største offentlig-private partnerskab inden for kultur- og fritidsområdet. Aftalen indeholder opførelse af et 6.700 m² stort svømmeland med både 50 meter bassin til konkurrencesvømmere og motionister, et separat morskabsområde med to vandrutsjebaner og andre legeredskaber, varmtvandsbassin til genoptræning, stort wellnessområde og udendørs gårdhave med spabade, sauna, og direkte adgang fra svømmebadet. Der vil i hele projektet være fokus på optimale forhold for handicappede.

Arbejdernes Landsbank og LR-kredit investerer sammen de 214 mio. kr., som svømmebadet koster at opføre. Banken stiller desuden bankgaranti under byggeperiode. Herefter indgås en 30-årig kontrakt, hvor kommunen køber en råderet over faciliteterne. Når svømmelandet tages i brug, skal kommunen årligt betale 11,5 mio. kr. i de 30 år, som kontrakten løber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094