23948sdkhjf

Lufthavnsudvidelse når en milepæl

MT Højgaard holder tidsplanen for udvidelsen af Aalborg Lufthavn og har i uge 24 nået en milepæl med monteringen af de første tre af i alt 18 spær.
Spærene, hvoraf de første nu er monteret i udvidelsen af Aalborg Lufthavn, har et karakteristiske vinge-look, er ca. 49 meter lange, og hvert spær vejer seks ton. De hviler på fire søjler, og det kræver stor præcision ved fremstillingen og i forbindelse med monteringen, idet spærene leveres med forborede huller til gevinddorn på søjlerne.

MT Højgaard udfører udvidelsen på cirka 7.100 m² og ombygningen af lufthavnen i totalentreprise. Bygningen udvides med 12 fag i den ene ende og 6 fag i den anden. Når udvidelsen er færdig i efteråret, går håndværkerne i gang med at ombygge lige så mange kvadratmeter i den eksisterende lufthavnsbygning.

Læs mere i: MT Højgaard skal udvide Aalborg Lufthavn .

Specialtransport under Elben og Limfjorden
Spærene er specialfremstillet i Tyskland hos Holzleimbau Poppensieker Derix i Westerkappeln. Specialtransporten over 700 km til Aalborg blev lastet, så den kunne gå gennem både Elbtunnelen ved Hamburg og Limfjordstunnelen. På den sidste strækning ind til lufthavnen måtte enkelte vejskilte afmonteres for at give plads til det cirka 55 meter lange lastvognstog.

Ud over MT Højgaard arbejder GGP Arkitekter i Århus og det rådgivende ingeniørfirma Lindgaard A/S i Aalborg på opgaven.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111