23948sdkhjf

Økonomichef skal styre milliardprojekt i mål

Efter 12 år som økonomichef på opførelsen af Nyt Hospital Bispebjerg bliver Berit Damm nu sat helt i front for at styre sygehusbyggeriet til 3,5 mia. kr. sikkert i mål.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Berit Damm har siden december 2021 været konstitueret projektchef, hvor hun tog over efter Lene Stevnhoved.

Sidstnævtne stoppede, fordi Region Hovedstaden efter projekteringsperioden ville have andre kompetencer i ledelsen, når byggeriet går ind i udførelsesfasen.

- Jeg er meget begejstret for at kunne udnævne Berit Damm som ny projektchef. Hun har fulgt projektet siden den spæde start, og hendes store erfaring og forståelse for projektets kompleksitet er meget vigtig for kontinuiteten i dette vigtige byggeri. Berit forstår, hvad det kræver at være fremtidens bygherre, og jeg har en klar forventning om, at hun nok skal styre det her projekt sikkert i havn, siger vicedirektør Ole Kristian Bottheim fra Center for Ejendomme, der er ansvarlig for opførelsen af de fleste hospitalsbyggerier i Region Hovedstaden, i en pressemeddelelse.

Berit Damm, der er 49 år og uddannet statsautoriseret revisor, får det daglige ansvar for et tværfagligt hold på ca. 15. ansatte, der står for planlægningen af det nye hospital.

Nyt Hospital Bispebjerg

  • Nyt Hospital Bispebjerg er en 77.500 kvm stor ny tilføjelse til det eksisterende hospital, der blandt andet omfatter ensengsstuer, en fælles akutmodtagelse, intensiv afdeling, røntgen og operationsgang og kvinde-barn afdelinger.
  • Byggeriet blev skudt i gang i efteråret 2014 og består af fem nybyggerier og renovering af eksisterende bygninger.
  • Nybyggerier og renoveringer bliver bygget og taget i brug løbende frem mod 2026, hvor Nyt Hospital Bispebjerg står færdigt.
  • Den samlede projektsum er 3,5 mia. kr. i 2020-priser.
  • Region Hovedstadens Center for Ejendomme bygger Nyt Hospital Bispebjerg, der er finansieret af Kvalitetsfonden.
  • Region Hovedstaden investerer i disse år 20 mia. kr. i hospitalsbyggerier, heraf kommer 9 mia. kr. fra Statens Kvalitetsfond. Byggerierne skaber tidssvarende og funktionelle rammer for den bedste behandling med patienten i centrum.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094