23948sdkhjf

Rådgiverkæmpe starter ny strategiperiode med fremgang

Niras´ årsregnskab for 2021 viser en omsætningsfremgang fra 2,2 til 2,5 mia. kr. Egenproduktionen voksede fra 1,7 til 1,9 mia. skriver rådgiverselskabet i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal. 

2021 var første år i en ny treårig strategiperiode, og en meget tilfreds adm. direktør, Carsten Toft Boesen, ser tilbage på året, hvor forretningen leverede solid fremgang på en række strategiske fokusområder. 

– Det er meget positivt, at vi er tilbage på vækstsporet. Jeg er især imponeret over vores medarbejdere og samarbejdspartnere, som på trods af endnu et år med Covis og social afstand formåede at opretholde de gode samarbejdsrelationer og levere kvalitet i projekterne, indleder Carsten Toft Boesen i pressemeddelelsen.

Ud af den samlede vækst i omsætning på knapt 13 knap var lige godt halvdelen organisk.

– Vi vil via organisk vækst øge vores omsætning med 500 mio. kr. inden 2024, og årets organiske vækst på 6,5 pct. lever op til delmålsætningen for 2021. Årets resterende vækst kommer primært fra opkøbet af pharma-konsulent-virksomheden Alfa Nordic, som betød en kompetencemæssig komplettering og fordobling af pharma og life science-området i Niras, forklarer den adm. direktør.

 

Væksten i årets resultat (EBITA) fra 116 til 132 mio. kr. er opnået via vækst og øget produktivitet, mens omkostningsniveauet kun er steget lidt. Forretningsområderne Byggeri, Procesindustri og Niras Norge bidrager i særlig grad til det gode resultat, mens Niras Sverige og dele af det danske infrastruktur-marked har været mere udfordret.

 

 

Efterspørgsel efter mere bæredygtige løsninger

Niras´ aktiviteter inden for Udviklingsbistand, Miljø og Forsyning, som i 2021 stod for 41 pct. af årets omsætning og drives i stor omfang af kravene om en mere bæredygtig samfundsudvikling. Over de senere år er denne dagsorden blevet særdeles aktuel inden for bygge- og anlægs branchen og hos industrien, hvor den drives af investorers og forbrugeres ønsker om bæredygtigere produktion og produkter.  

– Bæredygtige løsninger til vores kunder er kernen i vores mission, og i et tæt samarbejde med kunder og videns-partnere investerer vi i at skabe overblik, transparens og dokumentation for effekt og valg af løsninger, siger Carsten Toft Boesen.

Digital innovation er et af fire strategiske fokusområder for Niras. Selskabet har investeret i at udvikle 23 digitale ideer og relateret teknologi.

– Gennemgående har udviklingsprojekterne skabt de ønskede resultater og er blevet en del af fremtidens leverancemodel, og rummer enkelte ideer potentialet for egentlige digitale forretningsmodeller, lyder det fra direktøren.

Vækst via flere medarbejdere og den grønne omstilling

Strategien for de kommende år omfatter planer for yderligere organisk vækst, men krigen i Ukraine kombineret med stigende råvarepriser og renter skaber stor usikkerhed især på virksomhedens mere konjunkturfølsomme markeder.

Indsatsen for en mere bæredygtig udvikling har udmøntet sig i nogle historisk ambitiøse planer for en gennemgribende transformation af energisektoren væk fra fossile brændstoffer. Der vil de kommende år blive investeret massivt i grøn energiomstilling, og Niras ønsker at være en attraktiv partner i transformationen af energisektoren. 

– Vi ønsker at spille en vigtig rolle i overgangen til vedvarende energiforsyning. Vi har allerede rigtig godt fat inden for blandt andet miljøundersøgelser og -tilladelser og har spændende projekter relateret til elektrificering, vind, sol, sektorkobling, PtX og Energi-øen i Nordsøen, siger Carsten Toft Boesen. 

Niras fortsætter også arbejdet med at sikre en attraktiv arbejdsplads. Antallet af medarbejdere er vokset i 2021, og det glæder især den adm. direktør, at flere medarbejdere vælger at vende tilbage til firmaet. 

– Dog må vi også erkende, at nye differentierende initiativer meget hurtigt bliver branchestandard. Det er afgørende, at vi har de spændende projekter, de dygtige kolleger og nogle gode og fleksible rammer for individuel udvikling, siger Carsten Toft Boesen.

Niras A/S
mio. kr. 2021* 2020
Omsætning 2.521 2.206
Heraf egenporduktion 1.924 1.704
EBITA 132 116
EBITA-margin 6,9 % 6,8 %
Resultat efter skat 83,9 62,2
Antal ansatte (gns) 2.306 2.181
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2021.
* Endnu ikke offentiggjorte regnskabstal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094