23948sdkhjf

Smuk tilbygning til historisk bygning

Tilbygningen i glas og zink til galleriet Belle Kunst mellem Juelsminde og Vejle har fået stor ros. Atrio Arkitekter har tegnet bygningen og Andresen's VVS udført facadebeklædning.
I april åbnede Belle Carpets & Rugs og Belle Art Gallery et nyt 700 m² galleri beliggende Juelsminde og Vejle. Dermed gik et længe næret ønske hos familien Munkholm i opfyldelse.

Det nye galleri er indrettet i tilbygningen, som via en glasgang er forbundet med den historiske bygning fra 1869

- Vi havde tænkt meget over byggeriets udseende, fordi vi ligger i enestående og smuk natur. Tilbygningen er tegnet af Atrio Arkitekter i Horsens og står i positiv kontrast til den gamle ejendom fra 1869 med bindingsværk og stråtag, fortæller Martin Munkholm, der driver virksomheden sammen med sin søster og forældre.

Med sans for detaljen
Som bygherre og tredje generation i det familieejede galleri lagde Martin Munkholm stor vægt på både den arkitektoniske løsning og valget af materialer. Tilbygningen på 425 m² er relativ lang og smal med vandretliggende, sortmalede brædder og med store vinduespartier samt et tværskib i zink.

Loftshøjden varierer fra 3 til 4,5 meter, så galleriet fremstår lyst og rummeligt. En af glasvæggene er endda 6,5 meter høj, da tilbygningen ligger på en skråning med udsigt over en nærliggende bæk, hvor havørreder gyder. Fra p-pladsen kan man se tværs gennem galleriet og ud i naturen ned til bækken.

Den Rheinzink-certificerede blikkenslagervirksomhed Andresen's VVS A/S i Fredericia har udført i alt 150 m² zinkarbejde, og blikkenslagermester Jørgen Trier forklarer, at beklædningen er haget sammen i vandrette paneler, så den elegant spiller op til træbeklædningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096