23948sdkhjf

Designa ramt af afmatningen

Den midtjyske køkkenfabrik mistede omsætning i 2011 og måtte indkassere et tocifret millionunderskud. Ledelsen forventer dog et positivt resultat i 2012.
Et underskud på -16,6 mio. kr. efter skat blev facit, da Designa A/S tidligere på måneden fremlagde regnskabstallene for 2011.

Forud var gået et år, hvor nettoomsætningen faldt med 24 mio. kr. til 274,4 mio. kr. Det er fjerde år i streg, at salget går tilbage, og Designa-ledelsen betegner generelt 2011 som et utilfredsstillende år:

- Årets resultat skal ses med baggrund i, at Designa-koncernen i andet halvår af 2011, som så mange andre, blev ramt af den afmatning, som skyldes opblusning af den globale gælds- og vækstkrise henover sommeren, forklarer Designa i sin ledelsesberetning.

Heraf fremgår det også, at hovedparten af underskuddet – cirka 10 mio. kr. – skyldes tab og hensættelse til tab. Visse af forhandlerne har haft det svært, og derfor er hensættelser til tab på debitorer forøget væsentligt. Koncernens egne butikker har også mærket krisen, og det har påvirket driften negativt.

Overskud i 2012
Som en konsekvens af de vanskelige konjunkturer iværksatte Designa i efteråret 2011 en række tiltag, der har tilpasset organisationen til et lavere aktivitetsniveau.

Samtidig lykkedes det at få en god start på 2012 med fremgang på projektmarkedet og tilgang af adskillige nye kunder og forhandlere.

Forventningen er på den baggrund at slutte regnskabsåret med et positivt resultat. Det vil i så fald være første gang siden 2008.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095