23948sdkhjf

Kommune siger ok til Hellebæk Klædefabrik

Boligprojekt på 4.200 kvm. ved Helsingør er blevet godkendt af kommunen og fået lokalplanen på plads. Dermed fortsætter forvandlingen af det historiske Hellebæk Klædefabrik. Senest er den ene fløj på 900 kvm. blevet totalrenoveret til nye kontorlokaler, og med lokalplanen for 32 boliger godkendt fortsætter udviklingen.

Projektet er ejet af Velliv og PensionDanmark, og der er i forvejen etableret 7.750 kvm. kontorer til udlejning.

- Målet er at skabe et lo-kalt og levende fællesskab for virksomheder og boliger og gode rammer for, hvordan arbejdsliv og fritidsliv kan hænge sammen, siger Solveig Rannje, Head of Real Estate Investment i Velliv.

Klædefabrikken er placeret ned til vandet og med skoven i baghaven. Den grønne profil afspejler sig også i byggeriet.

- Projektet er udarbejdet i godt samarbejde med Helsingør Kommune, som har stort fokus på bæredygtighed, så Hellebæk Klædefabrik opføres til DGNB Guld med en ambition om Platin. Herudover bliver byggeriet certificeret med DGNB Hjerte, som fremmer sundhed og velvære med mennesket i centrum, lyder det fra Marius Møller, direktør i PensionDanmark.

Konkurrerer med København

Hellebæk Klædefabrik får et samlet boligareal på 4.200 kvm., og senest er den nordliggende fløj blevet totalrenoveret, så den gamle fabrik i dag indeholder moderne kontorlokaler til udlejning.

- De seneste 10 år har vi set en stor urbanisering i de større byer, men med Hellebæk Klædefabrik trækker vi i en anden retning. Her er der luft og vidder, så vi tilbyder noget andet end de nyere boligområder i København, siger Kasper Ørsnes Larsen, Senior Development Manager i DEAS Asset Management, der står bag projektet.

Boligerne forventes at stå indflytningsklar medio 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156