23948sdkhjf

Svensk kæmpe løfter sløret for store danske planer

Sveriges største byggemarkedskæde, Byggmax, er nu klar til at åbne sin første danske butik i eget navn. Det sker til sommer i Vejle, og planen lyder på yderligere 24 butiksåbninger over de næste fem år.  

Det afslører Byggmax i en pressemeddelelse. Dermed sætter kæden for første gang ord på omfanget af de danske ambitioner lidt mere end et år efter markedsindtoget i starten af 2020.

Byggmax

Byggmax er Sveriges største byggecenterkæde, og omsatte i 2021 for 7,6 mia. SEK svarende til ca. 5,5 mia. kr. 

Byggemarkedet satser på den hurtige og simple handel, blandt andet online med dertilhørende click-and-collect og drive-in i samtlige butikker.

Byggmax har i dag mere end 190 butikker fordelt i Sverige, Norge og Finland, og satser desuden stærkt på e-handel

– Etableringen i Danmark betyder, at vi vil være til stede i alle fire nordiske lande. Det føles som et helt naturligt skridt for os. Med butiksåbninger, den stærke online-tilstedeværelse og samarbejdet med de forskellige forretninger, vi har overtaget, tror jeg på, at Byggmax’ satsning får succes i Danmark, siger Mikael Bengtsson, dansk landechef i den svenske kæde. 

Fem år undervejs 

Bygmax tog hul på det danske indtog, da kæden i januar 2020 overtog Næstved Lavpristræ, men rygterne om markedsindtoget har svirret i årevis. Allerede i 2015 lød det, at Byggmax havde hyret rådgivere til at finde egnede placeringer i det danske, og senere samme år kunne Børsen berette om en potentiel navnetvist. I sydjyske Rødding fandtes nemlig danske Bygmax, der ikke var klar til at dele navn med den svenske kæmpe.     

Vi accepterer selvfølgelig ikke, at de kan hedde Byggmax på det danske marked. Vi er i dialog med svenskerne, men de kommer ikke til at bruge navnet her, fastslog indehaver Flemming Elgaard dengang.  

Den potentielle stridsøkse fik Byggmax begravet i marts i år, da kæden købte danske Bygmax af Flemming Elgaard, og med overtagelsen fik man således fodfæste i det jyske, mens online-tilstedeværelsen blev styrket med bygmax.dk og den håndværkerfokuserede e-bygstore.dk. 

– Vores seneste virksomhedsopkøb af BygMax A/S er med til at styrke vores e-handelsudbud. Ikke kun i Danmark, men i hele Norden, siger Mikael Bengtsson om seneste opkøb.  

Forsyningskæden og lagerstruktur, der skal forsyne hele det danske marked, sikrede Byggmax sig allerede med overtagelsen af Næstved Lavpristræ, og således er kæden altså nu klar til for alvor at melde sig i kampen om de danske byggemarkedskunder 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109