23948sdkhjf

Svensk kæmpe sætter dato på dansk åbning

Den 29. juli skærpes kampen om de østjyske byggemarkedskunder. Ifølge Vejle Amts Folkeblad bliver det nemlig på den dato, svenske Byggmax slår dørene op til kædens første byggemarked på dansk grund.

Kæden, der er Sveriges største, starter sin danske ekspansion i Vejle, og her står afdelingschef Mathias Mayn Jensen altså snart klar til at byde kunderne indenfor.

– Hvis man skal sammenligne Byggmax med de byggemarkeder, som danskerne kender i forvejen, vil det være et sted imellem Jem & Fix og Bauhaus - vi har Jem & Fix' priser og Bauhaus' store udvalg, fortæller Mathias Mayn Jensen til avisen.

Bygmax tog hul på det danske indtog, da kæden i januar 2020 overtog Næstved Lavpristræ, men rygterne om markedsindtoget havde svirret i årevis. Allerede i 2015 lød det, at Byggmax havde hyret rådgivere til at finde egnede placeringer i det danske, og i foråret 2021 løftede den svenske kæmpe sløret for de store danske planer.

Store danske planer

Over de næste fem år er det planen, at yderligere 24 Byggmax-butikker skal finde plads på det danske landkort, og selvom landechef Mikael Bengtsson medgiver, at konkurrencen er hård, vurderer han, at der også er plads til den svenske aktør.

– Der er mange konkurrenter, og det danske marked er meget stort, men vi ser ikke nogen, som ligner os, fastslog han i april, da planerne blev offentliggjort.

Her pegede han på, at Byggmax’ i sit koncept fokuserer på de private gør-det-selv kunder og er optaget af at skabe den gode indkøbsoplevelse.

– Som jeg ser det danske marked, er det enten meget store byggemarkeder, hvor man nemt kan tilbringe et par timer, eller små butikker, hvor man ikke kan være sikker på at kunne få alt, hvad man skal bruge – hos Byggmax vil vi tilbyde alt, der skal bruges til gør-det-selv projekter og en indkøbsoplevelse, der kan overstås hurtigt, lød det i foråret fra Mikael Bengtsson.

Den danske landechef satte i samme ombæring ord på, hvor de næste Byggmax-butikker kan forventes at skyde op.

– Alt i alt har vi kig på en 6-7 byer, der kunne være interessante at starte i, og det kommer især til at være på Fyn og i Jylland i første omgang, lød det med henvisning til de allerede erhvervede sjællandske butikker, der på længere sigt også skal indlemmes helt i Byggmax-familien med et navneskift.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125