23948sdkhjf

Investerer tocifret millionbeløb og henter britisk pladeproducent til Skive

En millioninvestering fra lokale kræfter i Skive sikrer, at britiske Unwasted Ltd. kan opføre sin første fuldskala fabrik i erhvervsklyngen GreenLab.

Unwasted producerer 100 procent bæredygtige fiberplader til møbel- og byggebranchen udelukkende af genanvendt pap og papir.

- Vi glæder os meget over den lokale investering i Unwasted Ltd. som er et vigtigt skridt mod realiseringen af fabrikken i GreenLab, siger Christopher Sorensen, CEO i GreenLab.

For investorgruppen repræsenterer Unwasted et stort vækstpotentiale for Skiveegnen – både hvad angår udviklingen af grøn teknologi og etableringen af nye arbejdspladser.

- GreenLab er det helt rigtige sted til Unwasteds produktionsfaciliteter, og vi ser frem til at få alle detaljerne om anlægget på plads i den kommende tid, siger Bertel Gantriis, der er en del af investorgruppen og medejer af byggevirksomheden BGB A/S.

Kobler sig på Symbiosenettet

For Unwasted er en placering i GreenLab oplagt. Virksomhedens produktionsproces er energikrævende, da der både skal presses og tørres ved brug af damp og høj varme.

I GreenLab er de garanteret 100 procent vedvarende energi fra sol og vind. Blandt andet kan Unwasted få sin varme vand direkte fra GreenLabs elektrolyseanlæg. Samtidig kan Unwasteds overskydende energi udnyttes af GreenLabs andre virksomheder via parkens SymbiosisNet.

- Normalt ville en fabrik som Unwasted få damp fra en naturgaskedel, men her kan GreenLab stå for hele dampforsyningen – vi producerer dampen med strøm fra vores vindmøller, der ellers ville være gået til spilde. På den måde udnyttes energien optimalt, siger Anders Larsen, Green Labs CTO.

Fra test i England 

Unwasted arbejder med at skabe et alternativ til de konventionelle konstruktionsplader, der bruges i mange industrier - blandt andet i møbel- og byggebranchen.

Virksomheden har skabt en konstruktionsplade af restpap og restpapir, som er 100 procent genanvendelig.

På nuværende tidspunkt har selskabet en testproduktion i England, men er altså klar til at producere i fuld skala i den nærmeste fremtid. Og det bliver altså i Skive. 

Målet er at kunne producere 160.000 kubikmeter konstruktionsplader om året. Til den nye danske produktionsfacilitet er der afsat 75.000 kvadratmeter i GreenLab.

 Fabrikken i Skive bliver den første af selskabets fabrikker uden for England. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.297