23948sdkhjf

Producent af konstruktionsplader bygger fabrik til 600 mio. kr. i Skive

Firmaet Unwasted ApS har indgået en aftale med industriparken GreenLab som forberedelse til at bygge sit første fuldskalaproduktionsanlæg i Skive, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Virksomheden fremstiller højkvalitets konstruktionspaneler af affaldspap og -emballage og tilbyder et cirkulært alternativ til konventionelle, træbaserede paneler. Det danske selskab er et datterselskab af et britisk moderselskab, der ejes af britiske og danske investorer.

Unwasteds plan er at bygge en fabrik til produktionen af 160.000 kbm konstruktionsplader til møbel- og byggeindustrien. Ambitionen er at påbegynde byggeriet af fabrikken til en værdi af 600 mio. kr. senere i år på en 75.000 kvm grund i GreenLab. På sigt vil fabrikken skabe cirka 100 nye lokale arbejdspladser – fra produktionsmedarbejdere til ingeniører.

– Vi har ledt efter et produktionssted, der levede op til vores krav til grøn og cirkulær energi, og vi har fundet et godt match i GreenLab. GreenLabs symbiosenet repræsenterer fremtiden for industrielt samarbejde og bidrager i høj grad til Unwasteds cirkulære historie, udtaler Rod Fountain, CEO i Unwasted, i pressemeddelelsen.

Indtil nu har Unwasted testet produktionen af sit første produkt, navngivet Neverwaste, i sit britiske pilotanlæg, men nu er virksomheden klar til at gå i fuldskala produktion. Neverwaste betegnes et bæredygtigt alternativ til konventionelle byggeplader, der bruges i møbel- og byggeindustrien, idet den er lavet af genbrugt affaldspap og emballage og kan genbruges i nye paneler igen og igen.

Damp på bæredygtig måde

Der bruges en stor mængde energi i form af damp og elektricitet, når Neverwaste-pladerne fremstilles, både i raffineringen af affaldsfibrene og i tørringen af pladerne.

GreenLab tilbyder en bæredygtig energiforsyning fra sol, vind og snart også grøn brint, og Unwasted kan muligvis også drage fordel af andre rest- og energistrømme fra virksomheder i industriparken.

– En fabrik som den, Unwasted bygger, ville typisk få sin dampforsyning fra en naturgaskedel, men hos GreenLab har vi til hensigt at levere den damp, de har brug for, på en bæredygtig måde, blandt andet produceret med energi fra vindmøller, som ellers ville være gået til spilde. På den måde bliver energien brugt på den mest optimale måde, og vi fortrænger gasforbrug, udtaler Anders Larsen, GreenLabs CTO.

Se nøgletal for:
Læs mere om: GreenLab Skive
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157