23948sdkhjf

Nyt bykvarter på Tretornområdet

Arkitema Architects har sendt en projektidé om opførelsen af en strandby i Tretornområdet til Helsingør Kommune.
Kronborg Strandby, som er udformet af Akitema Architects, kommer til at indeholde individuelle bygninger i varieret størrelse og højde og med en tæthed, der kan give nogle gode rum mellem husene.

Kronborg Strandby tager navn og form efter sine omgivelser. Projektet, der placeres hvor den gamle gummifabrik lå, skal være med til at tilføre noget nyt og identitetsbærende til Helsingør.

Husene i projektet er inddelt i tre forskellige typer. Byhusene er de højeste hustyper i op til seks etager, og er tænkt som etageboliger med udsigt og beskyttet ophold på indeliggende terrasser eller altaner, men er også velegnet til erhverv i kraft af deres størrelse og beliggenheden primært mod byen.

Kræver ændringer
Det er imidlertid ikke i overensstemmelse med kommuneplanens rammer, idet det afviger fra bebyggelsesprocenten, etageantallet og anvendelsen. Derfor skal der iværksættes en for-offentlighedsproces med henblik på, at der kan udarbejdes et kommuneplantillæg.

Som led i processen præsenteres projektet af Arkitema og Center for Kultur, Plan og Erhverv for offentligheden den 28. juni 2012 på Kulturværftet.

Fakta:
Adresse: Tretorn-grunden, Helsingør
Omfang: 15.000 m², 100-150 boliger
Bygherre: Ejendomsudvikling Kronborg Strand
Arkitekt: Arkitema Architects
Landskabsarkitekt: Arkitema Architects

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109