23948sdkhjf

Flügger sælger mere – og tjener mindre

Salget i udlandet er vokset pænt, men på bundlinjen er resultatet reduceret til næsten en tredjedel hos producenten af maling og træbeskyttelse.
I Flügger-koncernen gik man ind til regnskabsåret 2011/12 med en forventning om et overskud på driften i omegnen af 100 mio. kr.

Det blev siden nedjusteret til 50 mio. kr., og da årsrapporten blev offentliggjort tirsdag, lød det endelige driftsresultat på 40 mio. kr. Resultatet efter skat udgør 22,4 mio. kr., og det er en kraftig nedgang i forhold til året før, hvor Flügger realiserede et overskud på 63,5 mio. kr.

Lav vækst i Danmark rammer indtjeningen
Regnskabsåret bød ellers på fremgang i salget. Den samlede omsætning steg med 11 procent til 1.759,5 mio. kr. – primært trukket af stigninger i Sverige, Norge, Polen og Kina på henholdsvis 8 procent, 27 procent, 37 procent og 25 procent. På det danske marked, der udgør mere end en tredjedel af den samlede omsætning, måtte Flügger dog nøjes med en vækst på 2 procent.

- Vores danske hjemmemarked har været præget af stagnerende efterspørgsel med baggrund i den makroøkonomiske stemning og et svagt boligmarked. I Sverige og Norge har efterspørgslen været positiv. I Sverige påvirket af ROT-ordningen, som giver skattelettelser i forbindelse med reparationsarbejder inden for byggeriet. I Norge drevet af en positiv økonomisk udvikling. Flügger salg uden for Skandinavien, dvs. primært i Polen og Kina, har udviklet sig positivt, om end en vis opbremsning har kunnet mærkes siden december 2011, siger adm. direktør Søren P. Olesen, der betegner årets resultat som skuffende.

- Den lave indtjening kan primært henføres til den svage salgsudvikling i Danmark, som traditionelt har været koncernens cash cow, væsentligt stigende råvarepriser, som det ikke var muligt at få kompenseret for, samt væsentligt stigende distributionsomkostninger, forklarer direktøren, der i det nye regnskabsår vil sætte fokus på indtjening og omkostningsstruktur:

- Vedrørende næste forretningsår 2012/13 er det vores strategi at sætte fokus på vores indtjening og på omkostningsstrukturen. Vi budgetterer med en salgsfremgang på 5-8 % og et primært drifts-resultat i størrelsesordenen 80 til 100 mio. kr. Finansielle omkostninger er budgetteret til 5-6 mio. kr., og til skatter forventes at medgå ca. 30 procent af resultat før skat, slutter Søren P. Olesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14