23948sdkhjf

Historisk projekt: Milliardinvestering skal løfte Billund Lufthavn til helt nye højder

PensionDanmark og Billund Lufthavn har indgået et strategisk samarbejde om at skabe Airport City. Projektet på lufthavnens 700 hektar store grund skal understøtte en fordobling af luftfragten og skabe op mod 9.000 nye arbejdspladser.

Billund Lufthavn skal være et samlingspunkt for luftfragt i Nordeuropa. Det er ambitionen for samarbejdet mellem Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab PensionDanmark og Billund Lufthavn. 

Sammen skal de skabe "Airport City", hvor hangarer, kontordomiciler og logistik- og lagerfaciliteter på lufthavnens 700 hektar store grund skal understøtte en fordobling af luftfragten og skabe op mod 9.000 nye arbejdspladser ved at tiltrække internationale virksomheder fra hele Europa.

Den betydelige milliardinvestering i udvidelsen af lufthavnen vil ifølge Billund Lufthavn gøre det værdiskabende og ressourcebesparende for logistikvirksomheder at have kontor- og lagerfaciliteter tæt på en landingsbane.

Det er ambitionen at fordoble omfanget af luftfragt fra Billund fra de nuværende 77.000 tons gods om året til 160.000 tons om året i 2040.

- Ved udvikling af Airport City kan Billund Lufthavn blive til et af Nordeuropas mest attraktive knudepunkter for luftfragt. Vi forventer at mere end fordoble mængderne i luftfragt, så samarbejdet med PensionDanmark udgør selvsagt en historisk milepæl for lufthavnen.

- Vi er allerede langt i dialogen med flere fremtrædende logistikselskaber, der har tilkendegivet klar interesse i at drage fordel af mulighederne i Airport City. Senest har Maersk Air Cargo offentliggjort valg af Billund Lufthavn som deres europæiske luftfragt hub, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Lufthavnen forventer i 2040 at betjene 7 millioner passagerer om året og have understøttet 8.700 nye jobs.

PensionDanmark garanterer fokus på klima og kvalitet

For PensionDanmark er der andre perspektiver i Airport City end at skabe nyskabende faciliteter af så høj kvalitet, at det også betyder gode, solide afkast til arbejdsmarkedspensionsselskabets omkring 800.000 medlemmer.

- Billund får med Airport City en global tilgængelighed, der vil have betydelige positive effekter på vækst og beskæftigelse inden for både turisme og andre erhvervsområder - ikke bare i Billund - men i Danmark som helhed.

- Derfor ser vi store perspektiver i et langsigtet strategisk partnerskab med Billund Lufthavn, hvor PensionDanmark samtidig kan tilbyde den nødvendige erfaring med nytænkende og bæredygtige koncepter, der i stor skala kan bidrage til at nedbringe byggeriets belastning af klimaet gennem blandt andet optimering af ressourceanvendelse og byggeriernes holdbarhed, siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Samarbejdsaftalen mellem PensionDanmark og Billund Lufthavn indebærer i første omgang udviklingen af lager og cargo, men kan på sigt også omfatte kontor, hotel- og anden lufthavnsvirksomhed.

PensionDanmark og Billund Lufthavn forventer ultimo 2022 eller primo 2023 at stifte et fælles selskab til udviklingen af Airport City frem mod 2040.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096