23948sdkhjf

Dansk husprinter får bredere vej til Europa og USA

Danske Cobod Internationals 3D-printede huse bliver nu tilgængelige for flere boligejere i Europa og USA. 

Firmaet, som både udvikler og fremstillere 3D bygge-printere, udvider således samarbejdet med leverandøren af forskallings- og stilladsløsninger Peri, oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

Peri har distribueret de danske 3D bygge-printere siden 2019 – efter firmaet blev aktionær i Cobod - og solgt adskillige bolig-printere til kunder i Europa og USA. Og dem skulle der gerne blive flere af fremover. Samarbejdet udvides nu fra de tysktalende lande i Europa til også at omfatte Polen, Benelux og Frankring samt til syv nye stater i USA; Washington, Oregon, Nevada, Arizona, Illinois, Indiana og Michigan – i tillæg til Texas.

– Med det udvidede samarbejde er vi klar til at sætte fart på væksten I Europa og USA i begge vore selskaber, siger Fabian Meyer-Brötz, chef for 3D-print i Peri, i pressemeddelelsen, hvor han også fremhæver, at samarbejdet allerede har udviklet sig hurtigere end ventet.

Målet er ifølge parterne at udnytte den viden, som man har opbygget de seneste år, og dermed vinde en del af den øgede efterspørgsel på 3D-printet byggeri, firmaerne oplever.

Fra fordobling til tredobling

Cobods udvikling gik - som beskrevet sidste måned - særdeles stærkt i 2021. Omsætningen eksploderede til 83,5 mio. kr. - en tredobling i forhold til 2020, hvor den i øvrigt var dobbelt så stor som i 2019. 

Cobods stab voksede samtidig fra 30 til 80 ansatte fra 16 forskellige lande.

– Vi kan se, at omkostningerne til at bygge med 3D-print har krydset kurven for, hvad det koster at bygge med konventionelle metoder. Der indgår naturligvis mange parametre i sådan en sammenligning som eksempelvis omkostninger til materialer, behovet for armering, prisen for og tilgængeligheden af arbejdskraft, længden af byggeperioden, erfaringen hos dem der betjener printeren med mere, lød det fra Henrik Lund-Nielsen, stifter og managing director i Cobod, i forbindelse med præsentationen af 2021-tallene.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Skanderborg på vej med hovedentreprise på børnehus til 50 millioner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125