23948sdkhjf

Kæmpeprojekt skal løfte Vejle-bydel

Omkring 900 boliger og udeområder i boligkvarteret Løget By i Vejle skal bygges om og forbedres. Cowi er totalrådgiver på projektet.
Veldefinerede udearealer, flotte facader, nye materialer og nye boligtyper med bæredygtig profil er nogle af elementerne i en helhedsplan for Løget By, som i en årrække har været præget af en negativ udviklingsspiral med tomme boliger og svigtende beboerengagement.

Boligselskabet AAB i Vejle ejer boligområdet og har taget initiativ til en ambitiøs handlingsplan, der gennem renovering af boliger og udearealer og inddragelse af beboerne skal forvandle området til et mangfoldigt, velfungerende og trygt boligområde.

Cowi skal som totalrådgiver realisere den fysiske handlingsplan i samarbejde med Pluskontoret Arkitekter og ByMunch by- og landskabsdesign.

Moderne, lækre boliger for alle
- Målet er at styrke Løgets image. Vi skal i gang med en gennemgribende renovering, som også vil introducere helt nye boligtyper som tagboliger og parterreboliger i to etager med direkte adgang til have. Det vil appellere til mange forskellige typer beboere, forklarer Svend Aage Christensen, regionschef i Cowi.

Cirka 30 boliger bliver ombygget for tilgængelighed, så de bliver egnede for ældre gangbesværede og handicappede. Derudover skal alle boliger moderniseres, bl.a. med nye køkkener og bad.

Projektet kommer til at koste omkring 400 mio. kr., hvoraf en del af pengene kommer fra Landsbyggefonden.

Trygge og levende udearealer
I dag er der en række aktivitetsfelter og parkeringsarealer med lavt aktivitetsniveau spredt ud i området. Bl.a. Løget Center, det egentlige centrum i området, har for år tilbage været velfungerende, men rummer i dag kun et par butikker samt en pub.

Handlingsplanen lægger op til, at der skabes et nyt centrum, hvor udearealerne i samspil med et nyt kvartershus danner et levende grønt ansigt. Her skal nye veldefinerede aktivitetszoner mellem boligblokkene og gårdhusene med udekøkkener, legepladser, udendørs fitnessredskaber m.m. trække beboerne til og få områderne til at summe af liv og aktiviteter.

- I hvert kvarter vil der blive udvalgt et 'hverdags-samlingssted' - et centralt hjerte. Det kan f.eks. være i gårdrummet mellem de store blokke. Disse samlingssteder skal opleves som haver for de beboere, der bor i etageboligerne – som trygge områder, hvor det er rart at opholde sig, forklarer Svend Aage Christensen.

Hele renoveringen forventes af være afsluttet i 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11