23948sdkhjf

Historisk høj efterspørgsel - trækoncern føjer 80 procent til toplinjen

Gennem opkøb og stigende aktivitet lykkedes trækoncernen Nordic Wood Industries i fjor med at løfte toplinjen næsten 80 pct. 

Det viser et nyt årsregnskab fra koncernen, der består af virksomhederne Palsgaard Spær, Lilleheden, Roust Element, Roust Spær samt Nviro, der dækker over CBI Papiruld, Bisco Binder og Skandach Holzindustrie. 

Helt præcist voksede omsætningen fra 472 mio. i 2020 til 834 mio. kr. i 2021 svarende til en vækst på 77 pct., hvilket ikke mindst skyldes de opkøb, koncernen har gjort de seneste år. I 2020 overtog Nordic Wood Industries Roust Træ, og sidste år fulgte isoleringsvirksomheden CBI Danmark, der således hver især har bidraget til den øgede toplinje, men koncernen fremhæver også en generelt stigende efterspørgsel på træ.  

Medvind i byggebranchen

 Byggeriet efterspørger i høj grad mere træ som følge af den grønne dagsorden, og alene sidste år har efterspørgslen på træbyggeri været historisk, fortæller koncerndirektør Thomas Raunsbæk.  

 Der er i dag en høj erkendelse af, at træ i byggeriet er et effektivt middel til at reducere klimabelastningen og kan være med til at nedsætte CO2-udledningen i Danmark. Den udvikling har vi tydeligt kunne mærke i vores produktion og dermed også i regnskabet, lyder det videre.  

Også driftsresultatet er skudt markant i vejret fra 38,5 til 90,2 mio. kr., mens resultatet efter skat lyder på 67 mio. kr. mod foregående års 28,9 mio., og ifølge Thomas Raunsbæk har medvinden i byggebranchen kunnet mærkes hos leverandørerne.  

Coronakrisen satte virkelig skub i ekstra aktivitet rundt om på de danske byggepladser, og vejrligheden var med os sidste år, hvor vi fik en mild vinter, således byggepladserne holdt momentum, fortæller han.  

Direktøren understreger dog også, at virksomhederne i Nordic Wood Industries har haft deres at slås med året igennem.   

 Vi har som mange andre skulle håndtere store udsving i materialepriserne og stor usikker i forhold til forsyning og fragt. Vi er derfor meget stolte over at kunne præsentere et tilfredsstillende regnskab på trods af et usikkert marked, lyder det.  

Investerer i bredde og dybde 

Den store usikkerhed har imidlertid ikke fået koncernen til at trykke på bremsen. Tværtimod er der igennem året blevet investeret massivt for at kunne følge med den øgede efterspørgsel.  

 Hos Nordic Wood Industries ønsker vi at samle gode og stærke aktører inden for træbranchen og præfabrikation, og derfor er investeringer samt opkøb en stor del af vores strategi, så vi kan skabe brede og dybe kompetencer indenfor træbyggeri, forklarer Thomas Raunsbæk om de seneste års vokseværk i koncernen. 

Han peger på, at året foruden opkøb har budt på investeringer i såvel større faciliteter som ny robotteknologi, mens der på produktfronten blandt andet er blevet arbejdet på endnu flere præfabrikerede løsninger til byggeriet.  

Ifølge koncernen er det høje aktivitetsniveau fra 2021 fortsat ind i årets første måneder, og det samme er udviklingen internt i Nordic Wood Industries. Det er således med optimisme, man imødegår fremtiden, om end den nuværende verdenssituation igen har gjort udsigterne usikre.   

– 2021 har været et turbulent år med coronakrise og vanskelige leveringsvilkår, og set i lyset af den nuværende usikkerhed i verden, ser vi som alle andre ind i et år med en del usikkerhed, hvor de meget svingende priser og leveringsvilkår muligvis fortsætter, lyder det fra Thomas Raunsbæk, der understreger, at Nordic Wood Industries heldigvis står godt rustet.  

Nordic Wood Industries
mio. kr. 2021 2020
Nettoomsætning 834,5 471,7
Driftsresultat 90,2 38,5
Resultat før skat 87,6 36,8
Årets resultat 67,1 28,9
Balancesum 420,8 306,5
Egenkapital 167,0 108,9
Gns. antal ansatte 471 347
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2021.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Skanderborg på vej med hovedentreprise på børnehus til 50 millioner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.109