23948sdkhjf

Rambøll vinder 370 millioners rammeaftale

Rådgiverselskabet Rambøll skriver endnu en trecifret millionopgave i bogen forbundet med den grønne omstilling af Danmarks elnet.

Denne gang drejer det sig om en rammeaftale på 370 mio. kr. hos Energinet, som skal være med til at sikre, at det danske elnet i fremtiden kan forsyne det stigende behov til elbiler, datacentre og power-to-x-projekter. Et andet vigtigt mål er at gøre Danmark uafhængigt af udenlandsk gas og dermed bidrage til at bibeholde en høj forsyningssikkerhed både i Danmark og Europa, skriver Rambøll i en pressemeddelelse.

– De nyvundne opgaver er samtidig vigtige skridt for os i at nå målene i vores nye strategi om at blive global brancheleder inden for den grønne energiomstilling og vækste markant inden for rådgivning om grøn energi, siger landechef for energi i Rambøll Danmark, John Ammentorp, i pressemeddelelsen.

Arbejder for mere end 1 mia. kr. 

Aftalen indebærer blandt andet at modernisere og nybygge Danmarks 100 transformatorstationer, som bliver flaskehalse for at den grønne vind- og solenergi kan nå ud til forbrugerne. Opgaverne med transformatorstationerne skal løses inden for otte-10 år, og det ville normalt tage over dobbelt så lang tid.

Det samlede rådgiverhonorar for moderniseringen og byggeriet af samtlige transformatorstationer forventes at blive på mere end 1 mia. kr. for hele omstillingen, og Rambøll har de to sidste to år vundet de første seks stationer.

– Vi er meget glade for at vinde rammeaftalen hos Energinet og udvide vores gode samarbejde, udtaler John Ammentorp og konstaterer:

– Fremtiden er i den grad elektrisk, og det forventes, at elforbruget stiger med hele 100 pct. frem mod 2032.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Rambøll Energinet
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.83