23948sdkhjf

Damixa præsenterer historisk overskud

Med et overskud på driften på 23,5 mio. kr. afslutter Damixa en vellykket omstilling af virksomheden, der har taget næsten tre år.
- Vi er særdeles tilfredse med årets resultat, og første fase af omstillingen er nu afsluttet. Processen har taget længere tid end forventet og krævet en god blanding af både bremsepedal og speeder, siger Lars Bladt, administrerende direktør i Damixa.

Øgede markedsandele i Skandinavien
Overskuddet på de 23,5 mio. kr. er opnået ved stort set samme omsætning som sidste år, men med en markant forbedret dækningsgrad. Dækningsgraden er forbedret ved optimering af de interne processer, reduktion af produktionsomkostninger samt ved optimering af produktporteføljen.

- Når man gennemfører en så drastisk turnaround, som vi har gjort, kræver det fokus og et fastholdt blik på målet. Vi lagde en plan, der havde fokus på Skandinavien og udvikling af nye produkter med fokus på dansk design. Det har resulteret i en vækst på 8 procent i Skandinavien og dermed øget markedsandele i år og bekræfter for mig, at vi har fat, siger Lars Bladt.

- Det er imidlertid ikke overraskende, at når der er fokus et sted, går det delvis ud over noget andet. Det er præcis som planlagt, men fokus på Skandinavien kan direkte overføres til de øvrige regioner, og dansk designet kvalitetsprodukter er jo et fantastisk eksportprodukt at sælge. Det er imidlertid således, at når man opererer på seks markeder, så er der som regel altid udfordringer på et enkelt eller to. Det har vi også, så træerne vokser ikke ind i himlen, og i det kommende år skal vi blandt andet have genvundet vores fodfæste i Benelux landene, fortsætter Lars Bladt.

Vil ikke hvile på laurbærrene
Damixa henter størstedelen af sin omsætning fra eksport, og Danmark udgør i dag ca. en tredjedel af omsætningen. Forventningerne til det kommende år er positive, hvor der regnes med vækst og et fortsat pænt overskud.

- Vi har fuld gang i udviklingen og introducerer en række nyheder til august og marts og forventer os meget af det kommende år, hvor vi vil fejre vores 80 års fødselsdag med fokus på at fortsætte den positive økonomiske udvikling, men nu med en vækst for hele Damixa og ikke bare i Skandinavien. Vi er naturligvis ikke tilfreds med at blive mindre og har ingen planer om at hvile på laurbærrene, afslutter Lars Bladt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11