23948sdkhjf

Tre teams prækvalificeret til Arken-projekt

Landskabet omkring det sjællandske kunstmuseum skal nydefineres, og nu er prækvalifikationen til projektet blevet offentliggjort.
Det er et millionbeløb fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der danner det økonomiske grundlag for projektet, som har fået navnet ”Kunstens Ø”.

Ifølge Sjællandske Medier er tre tegnestuer nu blevet prækvalificeret til at komme med deres bud på projektets udformning. Det drejer sig om Schul Landskabsarkitekter i samarbejde med Møller & Grønborg A/S, Arkitekt Kristine Jensen Tegnestue ApS i samarbejde med Rambøll A/S og SLA A/S i samarbejde med DHI og Alectia.

- Vi har prækvalificeret tre meget spændende tegnestuer, hvis tanker om Kunstens Ø vi glæder os til at se uddybet og konkretiseret hen over de næste måneder, siger museumsdirektør Christian Gether til Sjællandske Medier.

Som en del af projektet vil der blive gravet ud omkring Arken, så museet kommer til at ligge på en ø. Det omgivende landskab vil blive defineret af en ny lagune, af broer og diger, af klitter og ikke mindst af en uhindret udsigt fra restauranten til havet og til kystlandskabets rige fugleliv.

Efter planen skal projektet være færdig i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.145