23948sdkhjf

Danmarks største boligprojekt i Ytong Energy+

Lige nu skyder 88 energivenlige rækkehuse og lejligheder op i Hjortshøj, som alle er i porebetonblokken Ytong Energy+.
Rækkehusene i Hjortshøj er tegnet af Arkitektfirmaet Gudnitz og Partnere, og første etape, bestående af seks rækkehuse, stod færdig i december 2011. Ved at dele projektet op i to faser kunne man skabe den helt rigtige skabelon for både arkitekturen og byggeprocessen, når de resterende rækkehuse og lejligheder nu bliver opført. Arkitekt Henning Gudnitz udtaler:

- Lige fra starten var vi enige om at have fokus på energiforbrug og bæredygtige materialer i Hjortshøjprojektet, og derfor valgte vi Ytong Energy+ blokken fra Xella. I projekteringen har vi haft et fortrinligt samarbejde med Xella, hvor deres erfaring har været altafgørende. Og nu da vi skulle i gang med anden etape af byggeriet, var der således ingen tvivl om, at vi skulle fortsætte samarbejdet.

Det afgørende parameter er energi
Ydervægge er opført i Ytong Energy+ blokken og det nye Ytong Pudssystem, og alle materialer undtagen skillevægge og etageadskillelserne er dermed fra Xella.

Husene i Hjortshøj opføres med en U-værdi på 0,15, og boligerne er forsynet med et allergivenligt ventilationsanlæg med varmegenvinding, og alle husene er opført som lavenergiboliger i klasse 1. Henning Gudnitz fremhæver flere årsager til, at valget er faldet på netop porebeton:

- Boligkøberne i dag lægger meget vægt på en lav energiramme, så deres hus er fremtidssikret. Vi har før brugt Xella materialer – også i etagebyggeri – og Ytong Energy+ blokken har Multipor isoleringsmateriale indbygget, hvilket gør det muligt at opbygge hele råhuset i ét materiale, uden der skal isoleres med mineraluld eller andet isoleringsmateriale. Enkeltheden i samlingerne er unik, og man får en løsning uden kuldebroer og linjetab ved vinduer og døre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109