23948sdkhjf

Fusionsplaner skrinlægges

Forhandlingerne om en fusion mellem Danish Design Association og Danske Designere er stoppet.
Danske Designere og Danish Design Association bliver ikke fusioneret.

I et brev til DDAs medlemmer udtaler DDAs formand Martin Delfer på vegne af bestyrelsen:

- Vi er oprigtigt kede af, at det ikke lykkedes os at få alle ender til at mødes. Vi delte en vision, vi havde en plan og et rigtigt godt grundlag, vi havde en stærk demokratisk konstruktion, og vi udviklede en serie gode idéer, der kunne være til stor gavn for medlemmerne og den danske designbranche.

- Vi havde hver et sæt af rådgivere, som tolkede Danske Designeres eksisterende momsproblem vidt forskelligt. Det var i vores bestræbelser på at eliminere dén risiko, og på at etablere et andet grundlag at gå sammen på, at vi kom til kort. I DDA ønskede vi ikke at sætte det, vi har opbygget over styr, og vi ønskede ikke at ignorere vores rådgiveres kvalificerede anbefalinger.

Danske Designere og DDA endte op med at have hvert sit bud på en gangbar model, men ingen af parterne kunne mobilisere fornøden tillid til den anden parts model.

- Det er sket for andre før os. Det er derfor, at ikke alle fusioner bliver til noget. Men, det ændrer ikke på, at det er meget ærgerligt, skriver Martin Delfer.

Han understreger, at DDA vil fortsætte som en selvstændig forening:

- Vi vil styrke vores fokus på udviklingen af et stærkere DDA, som samler alle, der arbejder professionelt med designudvikling i ét netværk, i én forening. Vi vil fortsat styrke branchens gennemslagskraft ved at samle branchen omkring fælles dagsordner og initiativer, der kan promovere og styrke efterspørgslen efter design og højne designfagligheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094