23948sdkhjf

Skala Arkitekter vinder skolebyggeri i Esbjerg

Arkitektkonkurrencen bag en ombygning af EUC Vest har netop fundet sin vinder. Byggeopgaverne ventes i udbud til oktober.
Skala Arkitekter er sammen med Smak Architects kåret som vinder af et 3.200 m² stort renoverings- og ombygningsprojekt på EUC Vest i Esbjerg.

Projektet, der har et samlet budget på 10 mio. kr., går i næste uge ind i projekteringsfasen og ventes i udbud i begyndelsen af oktober. Går alt efter planen, kan byggeriet gå i jorden i december og afleveres til bygherren i starten af juli måned næste år.

Trine Vermund fra Skala Arkitekter fortæller, at projektet overordnet set bygget op omkring to rumtypologier; ”Det formelle læringsrum” og ”Det uformelle læringsrum”.

”Det formelle læringsrum” består af de seks værksteder, maskinværkstedet og undervisningslokaler. Med andre ord de rum, der er kodet til specifikke faglige og undervisningsmæssige aktiviteter.

”Det uformelle læringsrum” er organiseret med henblik på at understøtte såvel faglige som sociale aktiviteter. Rummene er derfor ikke organiseret efter specifikke faglige indhold, men i stedet efter forskellige sociale strukturer og varierede rumlige forløb, der understøtter forskellige læringspræferencer. På den måde får man et stærkt varieret rumligt forløb, der på hver sin måde understøtter de mange aktiviteter.

Udover at fungere som et konkret forslag, kan konceptet også bruges som model for renoveringen af de resterende uddannelsesretninger på EUC Vests adresse på Spangsbjerg Møllevej.

Vil præge fremtidens skolebyggeri
Med endnu et undervisningsprojekt på cv’et styrker Skala Arkitekter yderligere sin position som en tegnestue, der er med til at præge udviklingen af fremtidens rammer for børn og unge.

Skala står blandt andet bag publikationen ”Se min skole”, der beskriver en række visioner for godt undervisningsbyggeri; hvordan fremtidens rammer tænkes, og hvordan arkitekturen tilpasses og udfordrer den daglige bruger.

- Vores grundlæggende opfattelse er, at skolens rolle er under kraftig forandring. Og det er en proces, som Skala Arkitekter tager del i, fastslår Trine Vermund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097