23948sdkhjf

VVS og ventilation til GK på energivenligt kollegium

GK Danmark skal stå for vvs og ventilation på et kollegium med 102 studieboliger i den nye forsker- og videnpark, Cortex Park, i Odense.
Beboerne på et nyt kollegium i den nye forsker – og videnspark, Cortex Park, i Odense vil kunne takke GK Danmark for vvs og ventilationinstallationerne.

Kollegiet bliver på fem etager med plads til 102 studerende fordelt på i alt 6.600 m2. Alle boliger får eget køkken, bad og toilet.

Byggeriet bliver opført som lavenergibyggeri, med et lavt energiforbrug, og som en bæredygtig bygning der belaster omgivelserne mindst muligt.

Regnvandet genanvendes
På kollegiets tag opsamles regnvand og ledes igennem nogle filtre, så det kan genanvendes til blandt andet vanding af planter, rensning af solceller samt forbrug til et fælles vaskeri i bebyggelsens stueetage o.l.

Udover den normale genvinding af ventilationsluften er der på afkastsiden monteret to stk. varmepumper. Disse pumper bruges til at overfører den sidste varme i afkastluften til produktionen af varmtvand i bygningen.

Udover balanceret ventilation af ungdomsboligerne udfører GK ligeledes ventilation af den p-kælder der er udført under bygningen. Via impulsventilatorer ledes den forurenede luft hen til udsugningsventilatoren der kaster luften ud i det fri.

Sol dækker store del af energiforbruget
Bygningerne i Cortex Park placeres, udformes og orienteres optimalt i forhold til sol og vind. Hvilket skaber mulighed for anvendelse af vedvarende energi som f.eks. solceller på tage og facader.

Igennem solcellerne skal de studerende, i det nye kollegium, hente energien til deres dagligdag. Det meste af energiforbruget i byggeriet vil langt hen af vejen ske med solenergi.

Ungdomsboligerne kommer til at ligge centralt i det, som skal blive til Odenses nye forsker- og videnpark, Cortex Park, i det sydøstlige Odense.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093