23948sdkhjf

Velux Gruppen i nyt nordisk samarbejde

Velux Gruppen er netop blevet ambassadør for det nye nordiske Nordic Built-samarbejde, som skal sætte større fokus på bæredygtigt byggeri i hele Norden.
Onsdag den 8. august deltog Velux Gruppen sammen med en række andre nordiske virksomheder i byggebranchen i underskrivelsen af Nordic Built Charter, som er et nyt nordisk samarbejde, der skal sætte endnu større fokus på fremtidens bæredygtige byggeri i Norden.

Ved at underskrive Nordic Built Charter forpligter de deltagende virksomheder sig til at sætte fokus på charterets ti principper inden for bæredygtighed og på baggrund heraf træffe nødvendige foranstaltninger i forhold til at levere konkurrencedygtige løsninger inden for bæredygtigt byggeri.

Læs de ti principper her.

Velux Gruppen har i de seneste år fokuseret målrettet på bæredygtigt byggeri, bl.a. i kraft af seks bæredygtige huse i Velux Model Home 2020-projektet, hvor Green Lighthouse ved Københavns Universitet er ét af dem – bygget i forbindelse med COP15 i 2009.

- Det er et naturligt skridt for Velux at deltage i et samarbejde, der sætter fokus på bæredygtigt byggeri i Norden. Vi har allerede en helt klar strategi for klima og for arbejdet med bæredygtighed, så vi vil gerne være med til at vise vejen for andre i den nordiske byggebranche og vil selvfølgelig også selv gøre os endnu mere umage, siger Jesper Salskov Jensen, direktør i Velux Danmark og Velux Gruppens ambassadør for Nordic Built.

På nuværende tidspunkt har 25 aktører i den nordiske byggebranche skrevet under på Nordic Built Charter. Målet er, at op mod 200 virksomheder tilslutter sig charteret.

Blandt disse er Cowi, som håber, at initiativet vil gøre effektivt brug af de uudnyttede synergier inden for innovation, pris og kvalitet, der ligger i samarbejdet med de internationale partnere.

Læs mere om: COWIs forventninger til Nordic Built Charter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096