23948sdkhjf

Trods mangel på arbejdskraft - elektrikere ønsker fire dages arbejdsuge

Arbejdstid, fleksibilitet, social dumping samt pensions- og seniorforhold er i centrum for mange elektrikeres ønsker til OK23

Der er fuld fart på i el-branchen, og der er mangel på arbejdskraft. Men står det til mange af elektrikerne, skal der indføres en fire dages arbejdsuge, og den skal være på mindre end 37 timer 

Man skal også selv i højere grad kunne tilrettelægge sin arbejdstid - i løbet af dagen, ugen og året. I øvrigt skal arbejdsgivernes bidrag til pensionen hæves, og det samme skal mindsteløn, tillæg og lønnen generelt, og social dumping skal bremses.

Det er fagbladet Elektrikeren, der i den nye udgave fortæller om resultaterne af en repræsentativ spørgeskemaundersøgelse, som Dansk El-Forbund (DEF) har gennemført blandt medlemmerne. Spørgsmålene handlede dels om ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger i 2023, dels om ønsker og forventninger til arbejdslivet mere generelt.

Diskussionen om krav til OK23 har desuden været rejst på arbejdspladser og i lokale DEF-afdelinger, og medlemmerne har også haft mulighed for at bidrage på en særlig OK23-hjemmeside. Undersøgelsen og de øvrige tilkendegivelser indgår i det arbejde, som forbundets forhandlingsudvalg starter her i august. Processen vil ende med en indstilling til DEF's hovedbestyrelse, som udtager de endelige hovedkrav til OK23.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11