23948sdkhjf

Aarsleff lander kontrakt til 2,4 milliarder

"En stor multinational virksomhed" har indgået kontrakt om udvidelse af datacenter i Odense

Bygge- og anlægsvirksomheden Aarsleff har indgået en kontrakt til hele 2,4 mia. kr. i forbindelse med udvidelse af et datacenter i Odense.

Det oplyser Per Aarsleff Holding onsdag i en meddelelse til børsen.

Aarsleff skal udføre alle jord- og betonarbejderne på projektet, hvilket blandt andet omfatter håndtering af store mængder af jord, sand og grus, samt etablering af kilometervis af ledningsgrave med installation af ledninger og rør.

Derudover skal Aarsleff designe, producere og installere 3.000 præfabrikerede betonelementer i form af kamre, fundamenter og bjælker samt støbe flere tusinde kubikmeter in-situ beton.

Arbejderne begynder nu og forventes afsluttet i august 2025.

Facebook har planer

Hvilket datacenter, der er tale om, oplyses ikke, og kunden omtales af Aarsleff alene som ”en stor multinational virksomhed”.

Redaktionen har været i kontakt med Aarsleffs presseafdeling. Herfra lyder det, at man ikke kan udtale sig "nærmere om den konkrete kunde, end der er angivet i meddelelsen."

Det mest markante datacenter på Fyn ejes af Facebooks moderselskab, Meta. Den digitale kæmpe råder allerede over 105.000 kvm datacenter i Odense, og selskabet bekræftede allerede sidste år store udvidelsesplaner:

– Vi kommer nemlig til at opføre to nye bygninger, så det samlede bygningsareal på vores campus kommer op på næsten 200.000 kvm. Når de står færdige, så vil hele vores datacenter udgøre en samlet investering på mere end 13 mia. kr. og understøtte omkring 300 jobs, skrev Odense Data Center dengang i et opslag på netop Facebook.

Byggeriet skulle efter planen starte i april, lød det også. Selve arbejdet på opførelsen af de ny datacenterbygninger ville blive udbudt til underleverandører, men styringen blev lagt i hænderne på den irske entreprenørkoncern PM Group.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11