23948sdkhjf

Håndværkere i Esbjerg skal forebygge indbrud

I Esbjerg uddanner politiet nu håndværkere, så de kan vejlede borgere i at undgå indbrud

En romance mellem politi og håndværkere skal være med til at dæmme op for indbrud i Esbjerg. 

Syd- og Sønderjyllands Politi skal således fremover uddanne håndværkere i kommunen til at kunne rådgive borgere i at sikre deres bolig bedre mod indbrud, lyder det i en pressemeddelelse.

Tiltaget sker i et samarbejde mellem politiet, Esbjerg Kommune og Bo Trygt, som er gået sammen med Esbjerg Håndværker- og Industriforening og Business Esbjerg.

Håndværkerne vil med uddannelsen kunne trække på ikke alene egen faglighed, men også på politiets erfaring. Og de første er allerede blevet klædt på til opgaven.

- Vores medlemmer møder jo boligejere, som vil sikre sig bedre mod indbrud, og nu kan sikringsvejlederne trække på deres viden og erfaring fra deres respektive erhverv og koble det med den store viden politiet har om, hvordan indbrud hyppigst sker. Den rådgivning om indbrudssikring vil boligejerne nu kunne trække på, siger John Andresen, formand for Esbjerg Håndværker- og Industriforening i en pressemeddelelse.

Trækker på data

Det er Forebyggelsessektionen hos Syd- og Sønderjyllands Politi, som står for at uddanne sikringsvejlederne, og som i første omgang har uddannet håndværkere fra fire lokale virksomheder.

- Mange boligejere er bevidste om, at jo længere tid, en tyv skal bruge på at bryde ind, jo større er chancen for, at han opgiver. Men hvilke typer døre og vinduer er så bedst at vælge? Og er der nogle særlige krav til materialer og installation? Her har Esbjerg Kommune, Bo Trygt samt Syd- og Sønderjyllands Politi en unik mulighed for at komme borgerne til hjælp, fremhæver vicepolitiinspektør Jacob Rindom, der er leder af Forebyggelsessektionen i Syd- og Sønderjyllands Politi i meddelelsen.

Uddannelsen giver blandt andet viden om typer af sikring og bygger på politiets omfattende data om indbrudsmønstre.

- Ordningen betyder, at vi nu kan sikre, at borgerne kan få konkret vejledning og den nyeste viden fra en autoriseret fagmand, hvis man vil gøre sin bolig mere indbrudssikker. Det kan fx være en låsesmed, tømrer, el-installatør og en glarmester, siger René Nielsen, direktør for Børn & Kultur i Esbjerg Kommune.

Tiltaget er en del af et femårigt projekt i kommunen ved navn ”Bo Trygt i Esbjerg”, der skal få bragt antallet af indbrud længere ned og øge trygheden blandt borgerne i kommunen, oplyses det.

Sjoberg

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Genforenet efter 10 år: Resultaterne tale for sig selv
Tunge spillere vil erstatte nyopgravet sand og sten med stoffer fra nedrivningsbeton
Mindre rullemodstand i ny asfalt på Storebæltsbroen
Beder landsretten stoppe Lynetteholmsprojektet
Melder sig til tjeneste: Vil rive kaserner ned og bygge nye
Medier: BIG involveret i saudisk skandaleby
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.156