23948sdkhjf

NCC: Basis for optimisme

Det netop offentliggjorte halvårsregnskab viser markant højere omsætning og stærkt forbedret drift. Ordrebeholdningen er dog faldet betydeligt.
Selvom markedet fortsat oplever hård konkurrence og lange beslutningsprocesser, er stemningen præget af optimisme hos NCC.

I Danmark har koncernen i første halvår 2012 løftet omsætningen med godt 750 mio. kr. i forhold til sidste år, mens driftsresultatet er forbedret fra 10 mio. kr. (0,5 %) til 90 mio. kr. (3,3 %).

Ordreindgangen har imidlertid ikke udviklet sig tilsvarende positivt. Ved halvårets slutning udgjorde NCC’s samlede danske ordrebeholdning 2.961 mio. kr., og det er 18 procent lavere end samme periode 2011.

Projekter nok at regne på
NCC Construction Danmark realiserede i første halvår 2012 en nettoomsætning på 1.342 mio. kr. og et driftsresultat på 70 mio. kr. (5,2 %) – mod en omsætning samme periode sidste år på 1.212 mio. kr. og et driftsresultat på 61 mio. kr. (5,0 %).

Ordreindgangen i første halvår 2012 beløb sig til 929 mio. kr., som sammenlignet med første halvår 2011 er et fald på ca. 650 mio. kr.

- Første halvår 2012 har været et godt halvår for NCC Construction. Vi har oplevet vækst i vores omsætning og i vores indtjening. Desværre er ordreindgangen ikke fulgt med. Jeg kan konstatere, at vi ligger ca. 650 mio. kr. under samme periode sidste år. Vi oplever fortsat, at der er en positiv og god aktivitet i markedet, og at der er projekter nok at regne på, men samtidig ser vi også, at de afgørende beslutningsprocesser på store og mellemstore projekter tager længere tid i dag, siger Klaus Kaae, der afløste Torben Biilmann som administrerende direktør for NCC Construction Danmark i juni måned i år.

- Vores forøgede fokus på byggepladssikkerhed i første halvår viser en god og positiv udvikling. Arbejdsmiljøorganisationen og medarbejderne på byggepladserne har alle gjort en stor helhjertet indsats, tilføjer den nye direktør.

Flere positive tendenser på boligmarkedet
NCC Bolig oplever flere positive tendenser i markedet, der giver basis for optimisme. Boligmarkedet i Danmark er dog fortsat præget af væsentlige udfordringer i form af et lavt aktivitetsniveau.

- Vi ser, at boligkøberne er blevet mere aktive i det seneste kvartal, siger adm. direktør Torben Modvig fra NCC Bolig.

- Det gælder på tværs af projektbeliggenheder, men særligt Fem Søstre i Vejle og Havnevigen på Islands Brygge i København oplever fin efterspørgsel, fortsætter han.
Lejlighederne på Havnevigen, der blev lanceret i andet kvartal, er blevet godt modtaget. Blandt de kommende lejlighedsprojekter med central beliggenhed og kvaliteter ud over det sædvanlige er Krøyers Plads i København, der også forventes at blive positivt modtaget af markedet.

Tilbagegang i anlægssegmentet
NCC Roads har realiseret et resultat i andet kvartal 2012, der er svagere end i 2011.

- De væsentligste årsager hertil er en skærpet konkurrence i asfaltmarkedet samt vigende mængder i råstofmarkedet. Disse to negative forhold modvirkes delvist af et positivt bidrag fra enkelte nye aktiviteter, siger adm. direktør Thomas Rask Jensen fra NCC Roads A/S.

Direktørkollega Nikolaj Hertel i søsterselskabet NCC Property Development ser også både positive og negative tendenser i udviklingen. Selskabet oplever stigende interesse fra potentielle lejere, om end det fortsat kræver tålmodighed med projekterne.

- Vi oplever fortsat en træghed i beslutningsprocessen om at indgå nye lejekontrakter i attraktive, bæredygtige og miljøvenlige byggerier – især fra private virksomheder – men antallet af interesserede lejere har været stigende i det seneste kvartal, og vi forventer, at det vil påvirke udlejningen positivt i andet halvår. For butikslejemål gælder fortsat en meget stor tilbageholdenhed begrundet i det lave privatforbrug – i særdeleshed på længerevarende forbrugsgoder, siger Nikolaj Hertel.

NCC Property Development har i første halvår afleveret lejemål i nyopførte byggerier på mere end 47.000 m², hvoraf langt hovedparten er kontorlejemål i København og Aarhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113