23948sdkhjf

Aarsleff-entreprenør, Friis & Moltke og Rambøll opfører diabetescenter

Efter længere tids forhandlinger er der indgået kontrakt om opførelsen af Novo Nordisk Fonden med det grønlandske entreprenørselskabet Permagreen, som Per Aarsleff Holding købte i maj 2021.

Det skriver Det Grønlandske Sundhedsvæsen i en pressemeddelelse.

Projektforslaget til det 2.500 kvm store byggeri er udarbejdet af Friis & Moltke arkitekter, Rambøll og Permagreen.

Opførelsen af centeret igangsættes denne sommer og forventes færdig i 2024.

En integreret del af Det Grønlandske Sundhedsvæsen

Centeret opføres i Nuuk, i nærheden af Dronning Ingrids Hospital. Placeringen sikrer et tæt samarbejde mellem centeret og hospitalet, til gavn for centerets brugere. Steno Diabetes Center– Inuunerissaavik er en integreret del af Det Grønlandske Sundhedsvæsen, hvor centeret skal være behandlings- og videnscenter for hele landet til gavn for alle patienter med diabetes, forhøjet blodtryk og kronisk obstruktiv lungesygdom.

– Samfundet har gennem de seneste år oplevet en stigning i forekomsten af type 2-diabetes og andre livstilsrelaterede sygdomme, derfor glæder det mig at vi med opførelsen af det nye Steno Diabetes Center kan forbedre vores indsats på området og dermed borgernes livskvalitet, udtaler leder af departementet for Børn, Unge, Familier og Sundhed, Mimi Karlsen, i pressemeddelelsen.

Opførelsen af Steno Diabetes Center Grønland igangsættes som et resultat af samarbejdet mellem Naalakkersuisut, Grønlands regering, og Novo Nordisk Fonden. Midlerne til opførelsen af centeret er doneret af Novo Nordisk Fonden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172