23948sdkhjf

Nyt om biogasanlæg i Tønder efter kritisk artikel

Mandag bragte Building Supplys søstermedie Energy Supply en artikel om byggeriet af Envo Biogas Tønder, der har været i støbeskeen siden 2012, men aldrig rigtig er blevet til noget.

Af artiklen fremgik det, at det ikke var lykkedes Energy Supply at få verificeret, om der blev bygget på anlægget og om biogassen snart kunne strømme frit i det danske gasnet.

Efter artiklen blev bragt er Energy Supply blevet kontaktet af en talsperson fra Anaergiader har kastet lys over sagen i Tønder. 

- Desværre har ingen af vores medarbejdere været opmærksomme på dine henvendelser. Vi købte Tønder i 2021 og har siden arbejdet flittigt på at bygge anlægget færdigt. Den første biogas ventes at blive sendt ud i det danske gasnet med udgangen af september, skriver Arun Sharma, Global Lead, Build Own Operate hos Anaergia i en mail til Energy Supply.

Ligeledes er Energy Supply blevet kontaktet af en anden kilde, der bekræfter, at der bygges på pladsen ved Tønder. 

Tidslinje

  • 2012: Offentligheden hørte første gang om planerne for et biogasanlæg ved Tønder. Byggestart måtte rykkes, da byggetilladelsen udeblev. Siden stødte der andre problemer til, idet totalentreprenøren SFH Groups moderselskab havde økonomiske problemer.
  • 2014: Envo Group og en argentinsk investor indgik en aftale med Aarsleff, der skulle være totalentreprenør på projektet. Der blev også taget første spadestik til anlægget.
  • November 2015: Samarbejdet mellem Envo Group og Aarsleff ophørte og uenighederne endte med at blive til en voldgiftssag. 
  • Januar 2019: Envo Group fik tilkendt en erstatning på 88 millioner kroner i voldgiftssagen.
  • Januar 2020: Envo Group meldte ud, at anlægget ville stå færdigt inden udgangen af december 2022, hvor et tilskud til projektet bortfalder. Samtidig gik det nationale gasdistributionsselskab Evida i gang med at koble det endnu ufærdige anlæg på hele Danmarks gasnet.
  • Oktober 2021: Anaergia overtog anlæg og opkøbte Envo Group.
  • Marts 2022: JydskeVestkysten oplyste, at Rambøll og entreprenør Ommen var gået i gang med at etablere den første af 24 ståltanke, anlægget skal huse
  • Marts 2022: Den nu opsagte direktør Bo Asmussen sagde til Landbrugsavisen, at han vurderede, at biogasanlægget ved Tønder ville stå klar til september.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094