23948sdkhjf

Spaden i jorden til anden etape af ambitiøst energibyggeri

Med et første spadestik markerede formand for Boligforeningen Vesterport, Willem Kulk, byggeriet af 84 attraktive familieboliger ved Gl. Skagenvej i Frederikshavn.
Det første spadestik den 15. august markerer ikke blot de 84 boliger med tilhørende Multihus, men også Boligforeningen Vesterports drivkraft i forhold til at indfri Frederikshavn Kommunes store ambitioner om effektiv energianvendelse i boliger.

Frederikshavn Kommune har haft en konstruktiv rolle i udvælgelsen af byggeprojektet, og fik også en hilsen med, da Vesterports direktør Steen Møller Andersen indledte sin tale ved arrangementet:

- Helt i tråd med Energibyen Frederikshavns vision om at skabe byudvikling baseret på lavenergi- og bæredygtigt byggeri, opføres de 84 familieboliger efter fremtidens energistandarder. Der bygges efter krav og normer til isolering og energiforbrug, der først er gældende i 2020.

Ambitiøst energibyggeri
Med det første spadestik fik nybyggeriet også sit navn: Fladstrandsparken. Fladstrandsparken opføres med gennemgribende fokus på energirigtige løsninger. Det betyder, at en meget lille varmetilførsel er nok til at varme den enkelte bolig op. Derfor kan de kommende lejere se frem til en meget billigere varmeregning end ved et traditionelt byggeri.

Fladstrandsparken bliver forsynet fra eldrevne varmepumper, der medvirker til at reducere CO2-udledningen med 60 tons om året. Til at dække størstedelen varmepumpernes elforbrug, bliver der monteret 600 m² solceller på boligernes tag. Disse solceller vil hvert år producere ca. 76.000 kWh el, som yderligere medvirker til at spare CO2-udledningen med 40 tons om året. Med opførelsen af det nye byggeri efter de gældende energikrav fra 2020 sparer Fladstrandsparken samlet 100 tons CO2 om året.

De første 31 boliger står indflytningsklar den 1. juli 2013, hvor den sidste etape af Fladstrandsparken er færdig den 1. oktober 2014.

Del af et større projekt
De 84 familieboliger er anden etape af Boligforeningen Vesterports byggeri på arealet mellem Buhlsvej og Gl. Skagensvej. Første skridt var 29 almene plejeboliger med tilhørende fællesarealer og fælleshus. Et projekt som kostede ca. 50 mio. kr.

Planerne for det samlede projektet er udformet af LUMO Arkitekter er i samarbejde med BM Tag A/S, Moe & Brødsgaard samt Prisme Arkitekter.

Den samlede bebyggelse er opdelt i fire kvarterer og består af 113 passivhuse med tilhørende fællesfaciliteter og udgør et areal på ca. 10.000 m².
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142