23948sdkhjf

Jakobsen & Blindkilde løber med hovedentreprise

Aulum-virksomheden har fået til opgave at opføre en række af de bygninger, der indgår i anlægget af en ny jævnstrømsforbindelse mellem Jylland og Norge.
I slutningen af 2014 skal en ny jævnstrømsforbindelse – Skagerrak 4 – sættes i drift mellem Kristiansand i Norge og Tjele ved Viborg.

Byggeriet i Tjele har været udbudt i prækvalifikation, og det er Jakobsen & Blindkilde fra Aulum ved Herning, der har sikret sig hovedentreprisen.

Som hovedentreprenør skal Jakobsen & Blindkilde stå for opførelsen af to ventilhaller og en reaktorhal på samlet 4.000 m², en servicebygning på 650 m² og en transformerbygning på 600 m².

Salgs- og projektchef Henrik Eriksen fortæller til Building Supply, at Jakobsen & Blindkilde tager hul på byggeriet allerede her i august, og de nye bygninger forventes klar til aflevering i november 2013.

Ventilhallerne og den nye reaktorhal opføres alle i stål med facader i henholdsvis beton og strækmetal. Foruden bygningerne skal der insitustøbes ny transformerstation samt nye mastefundamenter.

FAKTA OM SKAGERRAK 4
(Kilde: Energinet.dk)
Forbindelserne mellem Jylland og Norge består i dag af Skagerrak 1, Skagerrak 2 og Skagerrak 3.

Udbygningen af Skagerrak-forbindelsen med en fjerde forbindelse (Skagerrak 4) gennemføres i samarbejde med Statnett og vil styrke mulighederne for at drage fordel af en tættere forbindelse mellem produktion baseret på vandkraft, vindkraft og termiske anlæg.

Forbindelsen består af to stationsanlæg (konverteranlæg) i tilknytning til de eksisterende anlæg i Kristiansand og i Tjele, landkabel i Norge med en samlet længde på 12 km, 92 km landkabel i Danmark og et søkabel over Skagerrak på 137 km. Sammen hermed nedlægges et lyslederkabel på hele strækningen Tjele-Kristiansand, i alt 241 km.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113