23948sdkhjf

Nybyggeri giver Roskilde landets største retspsykiatriske afdeling

Omfattende nybyggeri skal samle Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde. En arkitektkonkurrence om udvidelsen skal afgøre projektets nærmere udformning.
Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde er i dag placeret på Sct. Hans Øst og Sct. Hans Vest. Mange af bygningerne bliver ikke brugt, da de ikke er velegnede til moderne psykiatrisk behandling. Derfor vil Region Hovedstadens Psykiatri samle centeret i den østlige del af området, hvor der er mulighed for at bygge nyt og moderne.

I samarbejde med professor og landskabsarkitekt Steen Høyer har kommunen lavet en helhedsplan for Sct. Hans-området, som peger på kvaliteterne i arkitekturen og landskabet. Region Hovedstadens Psykiatri holder på baggrund af bl.a. helhedsplanen en arkitektkonkurrence om udvidelsen. Arkitektkonkurrencen løber frem til sommeren 2013.

Derefter bliver der lavet et forslag til en lokalplan, som formentlig bliver offentlig i begyndelsen af 2014. Her får kommunens borgere mulighed for at få mere at vide om den konkrete udvidelse – og komme med kommentarer til projektet.

Skal være harmoni mellem gammelt og nyt
Med flytningen og det omfattende nybyggeri kommer Psykiatrisk Center Sct. Hans til at huse Danmarks største retspsykiatriske afdeling med et meget højt sikkerhedsniveau.

Regionen forventer at begynde byggeriet i 2015, og det nye center kan tages i brug i 2017.

- Vi skal bygge videre på områdets kvaliteter, når Sct. Hans Øst nu skal udvides, siger Teknik- og Miljøudvalgets formand, Torben Jørgensen, og understreger ønsket om at skabe harmoni mellem det gamle Sct. Hans og det nye.

Det er ikke afklaret, hvad der skal ske med Sct. Hans Vest, når centeret samles på den østlige del af området, men kommunens borgere bliver taget med på råd, når Region Hovedstaden og Roskilde Kommune skal i gang med at overveje, hvad bebyggelsen kan bruges til.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11