23948sdkhjf

Sanistål tredobler overskuddet

Især koncernens byggeri-division har vist gode takter i andet kvartal, mens industri-divisionen har haft vigende omsætning. Forventning om moderat vækst de kommende kvartaler.
Sanistål fortsætter den opadgående trend. I andet kvartal 2012 omsatte stål-, teknik- og byggevaregrossisten for 1,101 mia. kr., hvilket svarer til en vækst på 2 procent.

Resultat af primær drift endte på 33,3 mio. kr. mod 22,0 mio. kr. i andet kvartal 2011, og overskuddet før skat steg med 28,0 mio. kr. til 40,9 mio. kr.

Faldende stålpriser koster vækst
Især koncernens byggeri-division kan tilskrives æren for væksten i andet kvartal. Her steg omsætningen nemlig med 8,9 procent på baggrund af vækst i både Danmark og Baltikum.

Til gengæld måtte Industri-divisionen notere en tilbagegang i omsætningen på 2,7 procent i kvartalet.

- Den vigende omsætning har været på stål, mens omsætningen på værktøj og tekniske komponenter har været stigende sammenlignet med samme periode sidste år, skriver Sanistål i sit kvartalsregnskab.

Fastholder forventninger
På trods af den stigende omsætning og den forbedrede indtjening ser Sanistål stadig ikke noget stort opsving i nærmeste fremtid.

- I Byggeri Divisionen forudses der fortsat moderat vækst i udviklingen på det danske hovedmarked, og i Baltikum. I Industri Divisionen påregnes der i den danske og den baltiske industri en flad aktivitetsudvikling, mens der forventes en beskeden vækst på det tyske marked. Der forventes en negativ udvikling i stålprisen henover andet halvår 2012, hvilket i givet fald vil få effekt på udviklingen i omsætningen og indtjeningen på Byggeri og Industri, skriver Sanistål.

På den baggrund fastholder Sanistål forventningerne til resten af 2012, hvor man stadig kalkulerer med et driftsresultat på 150-180 mio. kr. før eventuelle yderligere gevinster fra salg af ejendomme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096