23948sdkhjf

Træhus er godt for Nordhavn - og for træindustrien

Strammere klimakrav kan sætte ekstra fut under den grønne omstilling. Især med en kommende recession for øje

Det er godt for både Nordhavn og træindustrien, at det kommende råhus til Marmormolen anvender træ. Det siger formand i foreningen Træ i Byggeriet, Martin Tholstrup.

- Det er godt for træindustrien, men også godt at vi få et træbyggeri i Nordhavn, som ikke er af beton som så meget andet. Der er et højt CO2-aftryk, siger han og fortsætter:

- Det kan tjene som reference-projekt, men dem er der faktisk masser af i Danmark. Ofte er de dog skjult af et ydre, der ikke ligner træ.

Martin Tholstrup nævner i samme ombæring, at et projekt som eksempelvis Bygningsstyrelsens kommende domicil i Odense, kan være med til at vise vejen og at hæve anvendelsen af træ i den danske byggebranchen.

Strammere krav i recessionens lys

 Formålet for foreningen Træ i Byggeriet er, som navnet temmelig tydeligt signalere, er at øge anvendelsen af træ i den danske byggebranche. Det er ifølge foreningen ikke blot vigtigt i forhold til klimabevidsthed og kommende lovkrav, men også i lyset af konjunkturerne.

- Vi efterlyser, at staten stiller skrappere krav til byggerier og deres CO2-aftryk. Det er vigtigt, fordi vi er på vej ind i en recession, så mange vil falde tilbage til de velkendte løsninger. Hvis der er strammere krav, så tvinger det bygherrer, entreprenører og andre til at gå nye veje, men er der ikke et ”pull” i markedet, så sker der ikke noget, siger Martin Tholstrup og henviser til udviklingen hos vores nordiske naboer.

- Det kommer et krav i 2023, men det er lavt. Det skal være stammere, ligesom man har gjort i Norge. Det har øget hastigheden på den grønne omstilling. Mange af deres skoler er bygget i træ, og det har tvunget omstilling frem. Danmark har sat høje klimamål for 2030. Den her løsning kender vi allerede, og den kan bruges, siger han.

Læs også: Pensionskasse får byggetilladelse til træbyggeri

Læs mere: Marmormolen bliver råhusentreprenørs træ-debut

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aarsleff har solgt sine russiske forretninger
Mangor & Nagels tidligere direktør lander ny toppost
Her kommer nyt nærhospital og rygcenter: Sætter prisskilt på
Dårligste resultat i 20 år: Østjysk entreprenør tror på markant fremgang
Så løber der skinner under Københavns Sydhavn
Ny arbejdsmiljøaftale: Vil stramme regler om asbestarbejde
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.141