23948sdkhjf

C.F. Møller bag ny boligbyggeri i London

Det danske arkitektfirma er klar med endnu et boligprojekt i den engelske hovedstad.
C. F. Møller har fået grønt lys for et nyt 4.000 m² boligprojekt for Peabody Trust, på en tidligere industrigrund på Milkwood Road, nær Herne Hill station, i det sydlige London. Det oplyser tegnestuen på sin hjemmeside.

Peabody Trust, grundlagt i 1862, er en af Londons ældste og største boligforeninger med over 19.000 ejendomme. Det er også en velgørende organisation og en byfornyelsesvirksomhed. Peabodys nuværende mission er at gøre London til en by med lige muligheder for alle ved at sikre så mange mennesker som muligt et godt hjem og et stærkt lokalt tilhørsforhold.

Projektet indeholder 42 boligenheder, som omfatter seks rækkehuse og 36 lejligheder. Forslagets to dele er knyttet sammen til en samlet enhed, der respekterer og forbedrer det omkringliggende område. Arkitekturen tager udgangspunkt i og respekterer områdets øvrige bygninger og deres facader med karnapper og en blanding af murværk og pudsede flader. Hver lejlighed har et privat udendørs område – enten altan eller have, og boligblokken har fælles tagterrasse. Adskillige indgange i gadeniveau er med til at skabe liv i området, og en legeplads afrunder den sydlige del af grunden.

C.F. Møller har tidligere arbejdet med socialt boligbyggeri i London, herunder i London 2012 Athletes Village (omdøbt til East Village efter OL), hvor halvdelen af højkvalitets-boligerne efterfølgende er udpeget til "affordable housing" som en del af den olympiske arv.

Mindst halvdelen af Milkwood Road-projektet vil være billige boliger, med f.eks. andelslejligheder. Lokale førstegangskøbere og lav- og mellemindkomstgrupper vil dermed få mulighed for at træde ind på boligmarkedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094