23948sdkhjf

A. Enggaard skal bygge 215 luksuriøse hotelværelser i gammelt industriområde

Den danske hotelkæde Guldsmeden Hotels åbner sit 11. hotel i det nye Sydhavnskvarter i Aarhus

I 1999 slog Guldsmeden Hotels for første gang dørene op til et hotel på Guldsmedgade i Aarhus. Sidste år lukkede den danskejede hotelkæde, der aktuelt har 10 hoteller fordelt over fire lande, imidlertid hotellet i Aarhus.

Men nu vender hotelkæden tilbage til den jyske hovedstad.

Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard har netop indgået en aftale med hotelkæden om et nyt 4-stjernet hotel med 215 værelser, der bliver en del af det nye Sydhavnskvarter i Aarhus. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

A. Enggaard er ansvarlig for udvikling af størstedelen af Sydhavnskvarteret, der over de kommende år skal udvikles til et nyt "dynamisk og urbant samlingspunkt".

- Med Guldsmeden Hotels får Sydhavnskvarteret et hotel, der i kraft af sit helt særlige koncept med fokus på personlig service, kvalitet og ikke mindst bæredygtighed passer rigtig godt ind i visionen for bydelen, udtaler Peter Thorsgaard, der er salgs- og udviklingschef i A. Enggaard, i pressemeddelelsen.

Bygning skal bæredygtighedscertificeres 

Foruden de 215 værelser kommer hotellet til at rumme pool- og spafaciliteter, konferencemuligheder samt en skybar.

Hotellet kommer til at indgå i Guldsmeden Hotels "Urban Eco Resort"-koncept, som ifølge pressemeddelelsen tilbyder "en helhedsoplevelse inden for overnatning, signature køkken samt pool- og spafaciliteter - alt sammen i luksuriøse og bæredygtige omgivelser".

Det tidligere industriområde nord for Jægergårdsgade i Aarhus udvikles frem mod 2026 til en ny bydel med et pulserende erhvervsliv og præget af kunst, kulturproduktion, bevægelse og ikke mindst social mangfoldighed, som det udtrykkes i pressemeddelelsen. 

Bygningen, som det nye Guldsmeden-hotel rykker ind i, vil også huse blandt andre spillestedet Train og bliver derfor et vigtigt omdrejningspunkt for bydelens liv. Derfor opføres bygningen efter en ambitiøs designlinje, der skal komplementere bydelens nye udtryk, fortæller Peter Thorsgaard:

- Selve bygningen bliver opført med en unik identitet og arkitektur som bidrager til det moderne og urbane udtryk, der skal kendetegne hele Sydhavnen. Derudover er det vores ambition, at bygningen bæredygtighedscertificeres ud fra DGNB-standarden.

Tidspunktet for første spadestik er første halvdel af 2023. Hotellet ventes at stå færdigt i foråret 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.741