23948sdkhjf

Grønt stempel til Troldtekt

Akustikpladerne fra Troldtekt A/S er blevet sølvcertificeret inden for det internationale bæredygtighedskoncept Cradle to Cradle.
I mere end 75 år har Troldtekt A/S benyttet naturmaterialer til produktionen af akustikplader. Og nu har virksomheden fået papir på, at pladerne indgår kontinuerligt i naturens kredsløb – at de skaber værdi hele vejen fra vugge til vugge.

Akustikpladerne af typen Troldtekt natur har således, som et af få danske byggematerialer, opnået den internationale Cradle to Cradle-certificering i sølvkategorien.

- Vi er stolte over certificeringen, som er et vigtigt bevis på vores bidrag til bæredygtigt byggeri. Også fremover vil vi have principperne i Cradle to Cradle for øje, når vi træffer vigtige valg vedrørende vores produktudvikling og leverandører, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S.

Produktion skal bidrage positivt
Kort fortalt bygger Cradle to Cradle på tre principper: At alt er en ressource for noget andet, at produktion skal baseres på vedvarende energi, og at mangfoldighed giver fordele. Søren Lyngsgaard er forretningsudvikler hos Vugge til Vugge Danmark, som optimerer og certificerer produkter ud fra principperne i Cradle to Cradle. Han forklarer:

- Vi kan ikke reducere og regulere os til bæredygtighed. Det er nødvendigt at omtænke hele vores produktion, så den bidrager positivt til planetens velbefindende. Og det kan ikke gå for stærkt. Samfundets vækst skal baseres på kvalitet og være ansvarlig, så det enkelte produkt kan anvendes igen og igen eller komposteres på sikker vis.

Netop kompostering er et af de områder, Troldtekt til fulde lever op til. Pladernes cementindhold øger iltningen i komposteringsprocessen, og træet indgår som organisk materiale i komposten.

- Vi anbefaler derfor i videst muligt omfang vores kunder at aflevere kasserede Troldtekt plader på de lokale genbrugsanlæg, og resterne fra vores egen produktion sender vi til Komtek Miljø, siger Peer Leth.

Flere bæredygtige tiltag på vej
Cradle to Cradle-certificeringen er hverken det første eller sidste led i Troldtekts bæredygtighedsarbejde. I 2010 modtog virksomheden Byggeriets Miljøpris for produkternes livscyklus, og Troldtekt pladerne er desuden indeklimamærket i bedste kategorier.

Netop nu er Rambøll i gang med at kortlægge, hvordan Troldtekt bidrager til de frivillige bygningscertificeringer DGNB Denmark, LEED og BREEAM, mens Teknologisk Institut er i færd med at udarbejde miljøvaredeklarationer for akustikpladerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079