23948sdkhjf

Isbjerget forsinket to måneder

Indflytning i det prestigefyldte byggeprojekt, Isbjerget, i Aarhus udskydes fra februar til april. Blokade, konkurser og et generelt kompliceret byggeri bærer skylden.
Et kompliceret byggeri, en 3F-blokade og en række konkurser blandt totalentreprenøren NCC’s underentreprenører og deres underentreprenører betyder nu, at PensionDanmark må udsætte første etape af indflytningen i Isbjerget i den nye havneby i Aarhus med to måneder. Det skriver Jyllands-Posten.

Dermed må de første indflyttere vente med at indtage deres nye domicil indtil 1. april i stedet for til 1. februar.

En medvirkende årsag til forsinkelsen er, at Fagforeningen 3F tidligere på året i fire dage blokerede tømrerarbejdet på byggepladsen, fordi 31 polske håndværkere ikke havde fået udbetalt løn. En anden årsag er, at NCC’s underentreprenør på tømrerarbejdet, det omstridte byggefirma Michael Rasmussen fra Randers, samt seks andre firmaer, som deltog i byggeriet, gik konkurs, skriver avisen.

Men mest af alt skyldes forsinkelsen dog, at der er tale om et meget kompliceret byggeri.

- Hovedårsagen til, at vi har udnyttet den ret, vi har i kontrakten til at rykke to måneder, er, at det er et kompliceret byggeri. Samtidig ligger det tæt på havet, og vindproblemer har betydet, at vi ikke har kunnet montere i den takt, vi gerne ville. Til gengæld er vi ovre det forløb, som er kritisk med vejrliget, så vi forventer ikke yderligere udsættelser, sigerNCC’s byggepladsleder, seniorprojektchef Svend Nielsen til Jyllands-posten.
Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125