23948sdkhjf

Østjysk trio vinder institution ved Silkeborg

I samarbejde med LPH Byg fra Hørning og Tri-Consult fra Viby har GPP Arkitekter vundet konkurrencen om Børnehuset Harsnablundvej i Gødvad ved Silkeborg. Det oplyser det aarhusianske arkitektfirma på sin hjemmeside.

Børnehuset opføres af Silkeborg Kommune med Sweco Architects som bygherrerådgiver.

Børnehuset Harsnablundvej har plads til 156 børn i alderen 0-6 år, og rummer både tre vuggestuegrupper og fire børnehavegrupper.

Der er ifølge arkitektfirmaet indtænkt en høj grad af fleksibilitet i husets planløsning, så der på sigt kan blive plads til 192 børn. Områdets dagplejere har fast tilknytning til huset med etablering af en legestue. Derudover skal der etableres arbejdsfaciliteter for 34 ansatte, birum, fællesarealer og et produktionskøkken.

Børnehuset placeres på kanten af Silkeborg-forstaden Gødvad, på grænsen mellem by og det åbne, grønne landskab. Bygningens arkitektur tager afsæt i netop de landlige omgivelser, ved at drage referencer til gårdmotivet, men i en nyfortolket udgave, lyder GPP’s beskrivelse. De skrånende, asymmetriske tage følger landskabets konturer, og de lyse tagplader i samspil med de kornfarvede teglsten og træbeklædninger, får huset til at passe sig ind i de naturlige omgivelser.

Den skrånende grund danner en spændende, udfordrende og naturlig legeplads for børnene, og stimulerer både fysikken og sanserne.

Smed adskillige millioner oven i hatten

Anlægsbevillingen til det nye børnehus var var oprindelig på 29,8 mio. kr.

I maj i år godkendte Silkeborg Byråd at bevillingen blev øget med 8,7 mio. kr. Dels til et ekstra grupperum. Dels for at imødekomme udfordringer med prisstigninger i byggebranchen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125