23948sdkhjf

Tæt samarbejde bragte havnebyggeri i hus: "Vi kan ikke mødes hver 14. dag og tro, at det løses der"

Maskinfabrikken Fuglsangs nye produktionshal på havnen i Aalborg blev leveret til tiden - og til prisen.

Maskinfabrikken Fuglsangs Eftf. A/S har i sidste uge fået overdraget deres seneste nybyggeri på havnen i Aalborg.

Der er tale om en 1.500 kvadratmeter stor produktionshal og 200 kvadratmeter ny administration. Derudover er der etableret 20.000 kvadratmeter udenomsplads.

- Det er den nordjyske entreprenør Svend Aage Christiansen, der har stået som totalentreprenør på byggeriet, og det er afleveret til oprindelig aftalt pris og med minimal forsinkelse, fortæller administrerende direktør Lars Christiansen.

Roser samarbejde

Det var også Svend Aage Christiansen, der stod for byggeriet af den oprindelige fabrik, der stod klar i 2020. Entreprenørfirmaet kender derfor stedet og de to ejere Lars Christiansen og Christian Vinther Jørgensen godt, og det har været en fordel i det nye byggeri. Administrerende direktør Svend Aage Christiansen roser da også samarbejdet med maskinfabrikken.

- For at sådan noget kan lykkes, kræver det et samarbejde. På den ene side har man bygherre og hans rådgiver. På den anden side står jeg som totalentreprenør med mit hold. Den største udfordring er at få holdet til at spille sammen. På vores side er det vigtigt, at vi kommer med det samme hold hver gang og kender bygherre, og det han fokuserer på. Det er vigtigt, at vi hele tiden er tæt på hinanden. Vi kan ikke mødes hver 14. dag til et byggemøde og tro, at det løses der, forklarer han.

Klar til større konstruktioner

Resultatet af anstrengelserne står nu klar på havnen i Aalborg. Produktionshallen er ikke blot en markant udvidelse af virksomhedens kvadratmeter.

Den nye tilbygning er 17 meter høj med 14 meter under kran og en hangarport på 20x14 meter. Derudover er hallen udstyret med dobbelt traverskran på 100 tons. Her er virksomhedens smede nu rykket ind, og har travlt med en større ordre til vindindustrien.

Baggrunden for udvidelsen er, at konstruktionerne, specielt til offshore vindmølleindustrien, bliver større og større, og med den ekstra kapacitet føler Maskinfabrikken Fuglsang sig nu godt rustet.

- Vi tror på fremtiden, og vi forsøger at følge med den trend, der er i samfundet. Det gør vi ved at fremtidssikre vores fabrik og vores arbejdspladser, konstaterer Christian Vinther Jørgensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikansk gigant med dansk kontor sætter sig milliardmål
Ingen ny rekord men stor tilfredshed i bygge- og betonkæmpe
A. Enggaard gør projektkontor til syddansk hovedkontor
Julestemning erstatter irritation og fuckfingre
Helsingør sætter rådgiver til at undersøge ny Øresundsforbindelse
Genanvendte 98 procent af vinduerne
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.125