23948sdkhjf

200 millioner til ny international skole

Et nyt stort skolebyggeri rykker nærmere i Nordhavnen i København. Arkitektfirmaet C.F. Møller har tegnet projektet.
Copenhagen International School (CIS) har fået tilsagn om en enestående stor donation fra A.P. Møller Fonden på 200 mio. kr. til en ny skole i Københavns Nordhavn.

Skolen underviser i dag 800 børn af mere end 50 forskellige nationaliteter i Hellerup og i en midlertidig udvidelse i lokaler på Østerbro.

- Copenhagen International School bliver et unikt vartegn for Nordhavns nye bydel og vil, når det realiseres, være et levende omdrejningspunkt for området med liv og aktivitet omkring, både i og udenfor skoletiden. Ideen er meget enkel: Der, hvor København møder verdenshavene, åbner skolen sig op, bygger bro til omverdenen og inviterer den indenfor, fortæller Mads Mandrup, arkitekt og partner i C.F. Møller, der er er arkitekterne bag projektet.

Spydspidsprojekt for Nordhavn
Udviklingsselskabet By & Havn, Københavns Kommune, CIS og rådgiverteamet bag skoleprojektet har i samarbejde fundet en fantastisk placering for den nye skolebygning i Nordhavnen tæt på park, kanaler og havnebassin.

Skolen får en skulpturel og dynamisk bygning, der både matcher havnens store skala, og samtidig er bygget overskueligt op i en række mindre enheder, så alle elever har deres eget sted i huset.

Hvis byggeprojektet som håbet kan gå i gang inden for det næste år, vil det være det første nye projekt på Nordhavnen og få afgørende betydning for byudviklingen af havneområdet.

Trods den rundhåndede donation mangler skolen dog yderligere 100 mio. for at kunne igangsætte projektet. Der arbejdes nu på at skaffe de sidste nødvendige midler.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125