23948sdkhjf

Krav mod konkursramt entreprenørfirma nærmer sig 400 mio. kr.

Kravene mod konkursramte STB Byg A/S er vokset til godt 390 mio. kr., viser kreditorernes statusopgørelse over konkursboet ifølge Fyens.dk.

Og da der kun er fundet 350.000 kr., kan kurator, Henrik Steen Jensen fra advokatfirmaet Holst, overfor avisen melde klart ud: Der er ikke fuld dækning af de indkomne krav.

Eksempelvis er forsøg på at inddrive penge fra firmaet, som skyldte STB Byg penge, i flere tilfælde blevet afvist med påstande om, at byggefirmaet omvendt skyldte dem endnu flere penge.

STB Byg havde i omegnen af 100 ansatte, da ledelsen indgav konkursbegæring den 1. juni i år.

Ejer og direktør Jan Olesen har tidligere forklaret, at konkursen blev udløst af en voldgiftssag fra det midtjyske, der kostede firmaet et tocifret millionbeløb. Det omhandlede en entreprisesag fra 2017.

Fire retssager og 22 voldgiftssager

Efter konkursen kom det frem, at flere bygherrer havde sager kørende mod det Vejle-baserede byggefirma. Tidligere er eksempelvis tvister om projekter i Aabenraa, Roskilde, Ringsted og Valby beskrevet i Licitationen

Nu viser redegørelsen ifølge Fyens.dk, at STB Byg var part i fire verserende retssager samt 22 voldgiftssager, da konkursen indtraf.

– Vi tager stilling til, om de sager skal fortsætte eller skal opgives. Problemet for os er, hvis vi ikke vinder sagerne, bliver det status af massekrav, og det betyder, at de skal have penge før alle andre. Vi skal være på rimelig fast grund, før vi fortsætter en sag, forklarer kurator Henrik Steen Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116