23948sdkhjf

Spaden i jorden på 25.000 m² storslagteri

Første spadestik er taget til Danish Crowns nye store kreaturslagteri i Holsted. Angiveligt den største enkeltstående investering i kvægsektoren i Danmark nogensinde.
På den 114.000 m² store byggerund på Energivej 5 i Holsted er entreprenørmaskinerne så småt gået i gang med at jævne jorden. Om ikke så længe vil op til 500 mennesker her arbejde på at bygge Europas mest moderne kreaturslagteri.

Men inden startskuddet for alvor kunne lyde, skulle det første spadestik tages. Derfor bød Danish Crowns administrerende direktør Kjeld Johannesen klokken 13 onsdag d. 5. september velkommen til de fremmødte gæster:

- For nøjagtigt 10 år siden tog jeg personligt første spadestik til det nye svineslagteri i Horsens – en investering dengang på to milliarder kroner. I dag kan vi så tage endnu et historisk skridt i Danish Crown med første spadestik til et nyt kreaturslagteri.

Projekt med den mest moderne teknologi
Totalentreprisen på det nye danske slagteri er vundet af Midtjysk Totalbyg (MJT), der har udarbejdet vinderforslaget i samarbejde med Rambøll og Aarhus Arkitekterne.

Med det nye slagteri i Holsted samler Danish Crown slagterier og skærestuer i Holstebro og Tønder samt detailproduktionen i Fårvang og Skjern. Det nye slagteri, der bliver udstyret med den mest moderne og avancerede teknologi, bliver på i alt ca. 25.000 m², heraf ca. 3.000 m² administration samt vaskehal m.v.

Storslagteriet bliver ifølge Danish Crown den største enkeltstående investering i kreatursektoren i Danmark nogensinde. Når slagteriet står klart i begyndelse af 2014, vil det beskæftige cirka 300 mennesker. Allerede i efteråret forventer DC Beef at kunne flytte sit hovedkontor fra Herning til de nye lokaler i Holsted.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126