23948sdkhjf

Slagelse-entreprenør har organisationen på plads

Entreprenørvirksomheden Georg Berg A/S gennemfører sidste del af sit generationsskifte.
Georg Berg A/S, som blev grundlagt for 38 år siden af bygningsingeniør Georg Berg, gennemfører nu sidste del af et planlagt generationsskifte.

Georg Berg fylder senere på året 70 år og har i den forbindelse valgt at træde tilbage som bestyrelsesformand for at give depechen videre til det eksterne bestyrelsesmedlem Arnold D. Johansen. Samtidig erstattes et andet eksternt bestyrelsesmedlem – Mogens Dahl-Nielsen – med endnu et nyt medlem med baggrund i byggebranchen.

Dermed er et, for år tilbage, planlagt generationsskifte gennemført, og selskabet drives i dag af en tre mands direktion – adm. dir. Christian Berg, direktør Henrik Andersen og økonomidirektør Steen J. Hansen – i samarbejde med den nye bestyrelse.

Afslutning på en lang proces
Georg Berg A/S startede som en traditionel tømrer- og snedkervirksomhed og har med tiden udviklet sig til at kunne håndtere opgaver som hoved- og totalentreprenør. Opgaverne udføres i nært samarbejde med arkitekter og ingeniører over hele Sjælland. Desuden foretages typisk mindre entrepriser fortsat som egenproduktion indenfor tømrer, snedker og betonentrepriser.

For 19 år siden påbegyndte Georg Berg generationsskiftet af sin aktiebeholdning med sine børn og hustru. I dag er Christian Berg hovedaktionær i virksomheden, Henrik Andersen ejer 33 procent, ligesom Georg Bergs familieselskab fortsat besidder en aktiepost. Bygningerne på Skovsøvej, som huser selskabets kontor, lager og værksted ejes af Georg Berg.

- Jeg ser tilbage på en særdeles aktiv karriere som selvstændig i byggebranchen og med tilfredshed på virksomhedens betydelige fingeraftryk på en række lokale og regionale byggerier igennem tiderne. Nu hvor jeg med ro i sindet har fået ’sat holdet’ til virksomhedens fortsatte udvikling, vil jeg til at nyde livet på andre områder, fortæller den afgående bestyrelsesformand.

Negativ udvikling er vendt
Georg Berg A/S måtte sidste år – efter flere års byggekrise – notere sig det første underskud i selskabets mangeårige historie. Siden da er organisationsstrukturen tilpasset, og virksomheden realiserer igen i år overskud – først og fremmest på grund af en betydelig ordretilgang i første halvår 2012.

Ordrebeholdningen udgør lige nu 6-8 måneders produktion og indebærer da også, at virksomheden har øget sin bemanding med fem-syv nye bygge-/og projektledere de seneste 10 måneder.

I øjeblikket udføres en række byggerier både i fagentrepriser, hovedentrepriser og totalentrepriser på SK Forsynings nye renseanlæg, Sydbank i Slagelse, ny kontorbygning for Glunz og Jensen i Ringsted, ny idrætshal i Solrød, ombygning af Egedal Gymnasium i Rudersdal Kommune, Tysinge Rensningsanlæg, nyt skolebyggeri i Solrød, ombygning af Fladsåskolen i Næstved, ombygninger på Hvidovre Hospital, køkkenudskiftning i boligblokke i Holbæk, opførelse af individuelt byggeri for private bygherrer i Taarbæk og Hellerup, Guldagergård i Skælskør, Hyltebjerghallen i Vanløse, ombygninger på Slagelse Sygehus, ombygninger for Region Sjælland, Lynggården i Køge, Eggeslevmagle Skole, Novo, Lundbeck samt en række betonopgaver med reparationsarbejder på broer og ombygninger af renseanlæg i Måløv, Gevninge og Borup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094